Akredite Laboratuarı Açılıyor!

Akredite Laboratuarı Açılıyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2019 16:36
Akredite Laboratuarı Açılıyor!

Dünya gülyağı ihtiyacının yüzde 65’ini tek başına karşılayan Isparta’da uzun süredir beklenen akredite laboratuarı iki ay içerisinde hizmete açılacak. Valilik, ITSO, SDÜ ve BAKA’nın katkıları ile hizmete girecek laboratuar Isparta kozmetik sektörüne önemli katkılar sağlayacak.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde Kozmetik Sektörüne yönelik iyi üretim uygulamaları bilgilendirme toplantısı yapıldı.

SDÜ Gülar Müdürü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Sezer ile öğretim üyeleri Dr. Nihan Cankara ile Dr. Ümran Aydemir Sezer ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Yücel Yıldırım’ın bilgilendirme yaptığı toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile yönetim kurulu üyeleri ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

Isparta’nın üniversite ve özel sektöründe katkısıyla dünya kozmetik sektöründe söz sahibi konuma gelmesi gerektiğini belirten ITSO Başkan Vekili Mustafa Tutar, bu kapsamda kurulma aşamasında olan akredite laboratuarının bu hedefe katkı sağlayacağını söyledi.

“İlimiz kozmetik ve parfüm enstitüsü bölgede ve hatta ülkemizde gelişmesi noktasında büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. İlimizde Üniversitemizle birlikte özel sektör katkısıyla yüksek rekabet gücüne ulaşabileceğimize inanıyorum SDÜ bünyesinde bulunan gül ve gül ürünleri araştırma ve uygulama merkezinin bulunması sayın valimizin katkılarıyla Akredite laboratuarının kurulmasıyla ilimizin önemli bir yol kat edeceğini düşünüyorum”.

Ajansın bugüne kadar sağladığı destekleri anlatan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Yücel Yıldırım, “gül ve lavanta sektöründeki firmalara da ciddi destekler sağladık” diye konuştu.

413 PROJEYE 73 MİLYON TL DESTEK
“Kuruluş tarihimiz olan 2009 yılından 2018 yılana kadar toplam 413 projeyi 73 milyon TL hibe desteği verdik. 2018 yılında sözleşmesi imzalanan ve uygulaması devam eden toplam 50 proje ise toplamda 40 milyon hibe desteği sağlamış olacağız. Ajansımız kurulduğu günden buyana gül ve gül ürünleri işleyen firmalarla ilgili ciddi destekler sağladık ayrıca bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara da destek sağladık sağlamaya da devam ediyoruz. bölgemizde gül ve lavanta turizmi konusunda bu alanda faaliyet gösteren firmaların ürünlerin yurt içi ve yurt dışında tanıtımını sağladık ilgili firmaların yurt dışına katılımlarına destekleyici olduk, gül ve tıbbi aromatik bitkilerinin alanında da ciddi destekler sağladık”.

Uzun süredir beklenen akredite laboratuarının 2 ay içerisinde açılacağını açıklayan SDÜ GÜLAR Müdürü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Sezer, “laboratuar Isparta’nın kozmetik sektöründe büyük katkı sağlayacak” dedi.

“Uzun senelerdir ilimizde heyecanla beklenen kozmetik sektörüne yönelik öncelikle analiz alt yapısı geliştirilmesi ve bu analiz alt yapısının uluslar arası standartlarda akredite olması yenilikli araştırmalar ve uygulamalar merkezi C blok üst katında gül ve gül ürünleri araştırma uygulama merkezinin laboratuarlarının merkezini birinci öncelik olarak tamamen analize ettik. İki ay içerisinde akreditasyon öncesi özellikle mikrobiyolojik anlamda ya da daha halk diliyle malzemelerin stabilite çalışması koruyucu etkinlik çalışmalarını yapabilecek bir yapıya kavuşacağız. Akreditasyon sürecine de Türkiye’deki bu işleri yapan önemli bir firmayla ortaklık yaparak hızlı bir şekilde faaliyetlere başladık. Haziran ya da Temmuz ayında laboratuarımızın akredite olacağını düşünüyoruz. Amerika’dan da bir firmayla görüşmelerimiz devam ediyor, uluslar arası akreditasyon eğer bizim sanayicilerimize eğer ihracat noktasında daha kaliteli bir belge alt yapısı sağlayacaksa Amerika’daki firmayla akreditasyon sürecini yöneteceğiz. Yeni başlayan bir oluşum diyebiliriz, çünkü akreditasyon kavramı kelime haznesi gibi çok kolay bir iş değil. Biz sizlerden gelen talepleri oldukça iyi değerlendirmeye çalışıyoruz. Eksikliklerimiz nerede, birebir firmalarla görüşerek sadece analiz boyutunda değil, ürettiğimiz ürünlerin kalitesini artırmaya yönelik çıkan sonuçlarda bir problem olacak olursa nasıl bir çözüm olabiliriz üretim noktasında nasıl bir çözüm olabiliriz ciddi planlamalar içindeyiz. Umuyoruz ki bu yaz bizim için çok verimli geçer, kurmaya çalıştığımız merkez sadece analiz altyapısında destek vermeyecek öncelikli alanlarda yine gerçekten katma değeri yüksek ilerleyen dönemlerde çok sıkı çalışma ortamında bulunacağız.”

Konuşmaların ardından uzmanlar ve akademisyenler tarafından bilgiler verildi, soru cevap şeklinde toplantı devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum