Alo Kar Hattı Kuruldu

Isparta Belediyesi Karla Mücadele ve Koordinasyon Merkezi kış aylarında yaşanabilecek olumsuzlukları gidermek amacıyla tüm hazırlıklarını tamamladı. Meteorolojiden gelecek hava durumu raporlarına göre buzlanma ve kar yağışı riski durumunda tüm ekipler saa

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2012 17:33
Alo Kar Hattı Kuruldu

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında yürütülecek olan çalışmaların Koordinasyon Başkan Yardımcılığı görevini ise Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk yapacak.

Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi yaptığı hazırlık çalışmaları sonrasında şehri 6 bölgeye ayırdı. Herhangi bir olumsuz hava durumundan saatler öncesinde 413 personel ve 100 adet karla mücadelede kullanılacak iş makineleri şehrin belirlenen kritik noktalarında konuşlandırılacak. Vatandaşlar için de ALO KAR hattı kuruldu. Vatandaşlar olumsuzluk durumunda ALO 242 39 79 - 242 53 40 ve 211 60 00 nolu telefonları arayabilecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin yaptığı değerlendirme toplantısında, hangi bölgede, ne kadar iş makinesi ve personelin görev alacağının belirlendiğini, öncelikli müdahale alanlarının ise önem sırasına göre hastaneler ve çevreleri, otobüs ana güzergahları, ana arterler, okul önleri öncelikli caddeler, sokaklar ve okul bahçeleri olarak belirlendiğini söyledi.

Buzlanma ve kar ile mücadelede geçen kış ayında istenen başarının sağlandığını ve bu yıl daha da hazırlıklı olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu sene ağırlıklı olarak tuzdan ziyade solüsyon kullanılacağını belirtti. Özellikle yeni yollarda tamamen solüsyon kullanılacağını ifade eden Başkan Günaydın, solüsyonun üç güne kadar daha etkili olduğunu ve asfalta zarar vermediğinden bahsetti. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ayrıca herhangi bir olumsuzluk durumunda ise tüm izinlerin iptal olduğunu kaydetti.

İŞTE BELEDİYENİN 2012-2013
SEZONU KAR HAZIRLIKLARI
Karla mücadele için yapılacak tüm çalışmalar koordinasyon merkezi tarafından yürütülecektir. Karla mücadelede çalışma yapacak tüm koordinasyon ekibi irtibatlarını telsiz veya telefonlarla yapacak ve tüm ekip verilen görevi eksiksiz yerine getirecektir. Koordinasyon merkezi telefonlarda gelecek talimatları, şikayetleri ihtiyaçları vs. not alacak koordinasyon amirine bildirecektir.

HAZIRLIK :
Karla mücadelede tüm koordinasyon ekibi hazırlıklarını ivedilikle gözden geçirerek en kısa zamanda tamamlayacak ve göreve hazır duruma gelecektir.
Karla mücadelede gerekli olan tüm ekipmanlar görev yapacak personele ulaştırılacak ve teyidi yapılacaktır.
Karla mücadelede kullanılacak tuz ve solüsyon (kar buz çözücü) malzeme stoku önceden hazırda bulundurulacaktır.
Çalışacak tüm iş makinelerinin ve araçların arızaları ivedilikle giderilecek göreve hazır hale getirilecektir.
Karla mücadele yapacak tüm personel ve araç listelerinde herhangi bir şekilde değişiklik olması halinde koordinasyon amirine bildirilecek ve listeler güncellenecektir.

AMAÇ:
Kar kalınlığının 5 cm’yi geçmesi ile birlikte tüm kar kürüme araçlarının çalışmaya başlayarak kar yağışı biter bitmez en geç 3 ila 5 saat içerisinde öncelikli olan yerlerin (hastaneler ve çevresi, otobüs güzergahları, ana arterler ve caddelerin) kar kürüme işlemlerinin bitirilmesi.
START:
Meteorolojiden gelecek hava durumu raporuna göre buzlanma ve kar yağışı riski durumunda tüm ekiplerin alarma geçerek, yapacakları çalışmalar konusunda hazır durumda beklemesi.
ALARM ANINDA YAPILACAKLAR
1- Zabıta ve Emniyet Ekipleri buzlanma ve kar yağışı riski anında hastane önleri, şehir içi, ana caddeler, önemli arterdeki araç parkının engellenmesi gerekirse çekilmesinin sağlanması
2- Tüm personel izinlerinin durdurulması ve karla mücadelede görev yapacak izinli personelin göreve çağrılması.
3- Karla mücadele koordinasyon ekibinde görevli tüm personelin telefonlarını 24 saat açık tutulması konusunda önceden uyarılması.
4- Tüm yaya ekiplerinin alarm anında ekipmanlarını alarak, verilen güzergahlara ekip şefi ile birlikte acil konum almalarını sağlamak
5- Koordinasyon merkezi, Belediye Hizmet Binası, Fen İşleri Müdürlüğüdür. Tüm şikayet ve ihbarların buradaki görevlilere hızlı bir şekilde ulaştırılıp arazideki ekip şefleriyle irtibata geçilmesinin sağlanması
6- Araçların hızlı bir şekilde güzergahlarında hazır konumda beklemeye geçmesinin sağlanması
7- Gerekli malzeme ve ekipmanların hızlı bir şekilde arazideki ekiplere yönlendirilmesi
8- Solüsyon tankerinin doldurularak çalışacağı güzergaha yakın olarak konuşlandırılması
9- Solüsyon pompalarının önceden doldurularak hazır duruma getirilmesi.
10- Kar kalınlığının yüksek olduğu kaldırımların kürünmesi için kar motorlarının belediyede konuşlandırılması
11- Pazar alanlarının kürünmesi için (Pazar kurulacak Pazar yerleri) programa alınması

KARLA MÜCADELE YAPACAK ARAÇLAR:
6 ADET GREYDER
11 ADET JCB (KAZICI YÜKLEYİCİ)
5 ADET LODER(BÜYÜK YÜKLEYİCİ)
2 ADET BOB-CAT
6 ADET KAR KÜRÜME+TUZLAMA
33 ADET KAMYON
7 ADET BİNEK TİP ARAÇ
2 ADET İSUZU KÜÇÜK KAMYON
5 ADET TRANSİT PİCK-UP
5 ADET OTOBÜS
2 ADET SOLÜSYON TANKERİ
3 ADET 1 CX-MİNİ KAZICI YÜKLEYİCİ
4 KETO-MİNİ KAZICI.
KARLA MÜCADELE İÇİN KULLANILACAK MALZEME
200 ton solüsyon
1000 ton tuzlama
40 ton asfalt rotmiks malzeme
Stabilize dolgu malzemesi

ÖNCELİĞİ ACİL OLAN YERLERİN SIRALANIŞI
Karla mücadelede öncelikli yerlerin sıralaması aşağıdaki gibidir. Alarm anında bu yerler öncelikli olarak temizlenecektir.
1- HASTANELER VE ÇEVRESİ
2- OTOBÜS GÜZERGAHLARI
3- ANA ARTERLER
4- CADDELER (OKUL ÖNLERİ ÖNCELİKLİ CAD.)
5- SOKAKLAR
6- OKUL BAHÇELERİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum