Altın Değerinde Şifa

Koronavirüs ve soğuk havaya karşı bağışıklığı güçlendirmenin yolları aktarlarda. Zor günlere rağmen fırsatçılık yapmayan, fiyat politikasını güncel tutan çoğu aktar, insanlara ucuz ama altın değerinde şifa dağıtıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2022 12:14
Altın Değerinde Şifa

Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için tercih edileni en önemli noktalardan birisi de aktarcılar.  Kekik yağından, propolise, organik keçiboynuzundan, kara mürverli dut pekmezine kadar birçok sağlıklı ürün yelpazesini raflarında bulunduran aktarcılar, fiyatı ucuz ancak şifa deposu ürünlerin satışını yapıyor.

İNSANLAR AKTARLARA KOŞUYOR

Son 20 yılın en çetin kış ayları yaşanan Isparta’da vatandaşlar, hem soğuk hava nedeniyle oluşan hastalıkları önlemek hem de koronavirüs salgınından bir nebze dahi korumanın yollarını aktarlarda arıyor.  Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin yollarını ve koranavirüse karşı en etkili ürünün hangisi olduğunu Baharat ve Şifalı Bitkiler İşletme sahibi Ömer Muharrem Gürbüz’e sorduk.

PANDEMİDEN EN AZ ETKİLENEN SEKTÖR

İşletme Sahibi Ömer Muharrem Gürbüz, 2020 yılının Mart ayından bu yana pandeminin en az etkilediği sektörün aktarlar olduğunu ifade etti. :Bunun nedenin de vatandaşların koronavirüse karşı bağışıklık artırıcı ürünlerin satılmasından kaynaklandığını kaydetti.

BAŞI PROPOLİS ÇEKİYOR

Yaz yada kış aylarında satışını yaptıklarını vazgeçilmez ürünlerinin başında Propolis geldiğine değinen İşletmeci Gürbüz, “Koranavirüs hayatımızda yokken bile nezle gibi gribal enfeksiyonların baş gösterdiği ocak, şubat aylarında propolise olan ilgi bir hayli fazla oluyor. Bu ürünümüzün en büyük etkisi bağışıklılığı güçlendirmesi ve gün içinde dinç kalmamızı sağlaması” şeklinde bilgi verdi.  

İKİNCİ SİLAH: ORGANİK KEÇİBOYNUZU ÖZÜ

Mersin Ziraat Odası Kooperatifi tarafından üretilen ve Covid-19’la mücadele kapsamında şiddetle tavsiye edilen Organik Keçiboynuzu Özü’nün de raflarında yerini aldığını söyleyen Gürbüz, “Bu ürünümüz kan yapıcı ve vücut ısısını ayarlama gibi özellikleri sayesinde kışın kanı düşük olanların kurtarıcısı diyebilirim” dedi.

ŞİKALETLER DAHA ÇOK BAĞIŞIKLIK ÜZERİNE

Akciğerlere ve solunuma yardımcı olacak, macunların, kekik karışımlı ürünlerin de olduğunu belirten Gürbüz, “Totalinde daha sayabileceğimiz bir sürü ürün var. Ancak gelen şikayetler genelde bağışıklık üzerine olduğu için saydığım ürünler daha çok tercih ediliyor” dedi. 

FIRSATÇILIK YAPMADIK

İşletme Sahibi Ömer Muharrem Gürbüz hayat pahalığında ürünlerin fiyatlyarını ikiye katlamak gib bir fırsatçılık yapmadıklarını belirterek, “Kur fiyatlarının yükselmesinin ardından günlük alışveriş yaptığımız zaruri ihtiyaçları bile karşılamak zorlaştı.  Bu bağlamda insanların alım gücü düştü. Bizim bu konudaki avantajımız yazın komple ürün alıp bir sezon boyunca aynı ürün fiyatı ile satış yapıyoruz. Bu sayede gelen müşterilerimiz gördükleri fiyatlara yakınmıyorlar. Tabi bu durum bizim karımızı düşürmedi desek yalan olur. Ancak sağladığımız güven duygusu bizim için paradan çok daha önemli olduğu için gelen zamlara fırsatçılık yapmayı hiç düşünmedik” dedi.  (Demokrat Gazetesi)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum