Altın İçin Doğru Zaman Mı?

"Doktor Kıyamet" lakaplı ünlü yatırımcı Marc Faber, en cazip yatırım aracının hâlâ altın olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2013 12:18
Altın İçin Doğru Zaman Mı?

Nisan 2013’te tarihinin en büyük düşüşlerinden birine imza attıktan sonra son dönemde özellikle ABD Merkez Bankası Fed’in ekonomiye verdiği desteği çekme mesajlarını azaltmasıyla yeniden toparlayan altına ünlü yatırımcı Marc Faber’den övgü geldi. Daha önceki krizlere yönelik başarılı tahminleri nedeniyle "Doktor Kıyamet" olarak adlandırılan Marc Faber, altının en cazip yatırımaracı olduğunu ifade etti. Faber, yatırımcıyaaltın madenciliği sektörü hisselerini önerdi. Fed kaygısı taşıyan pek çok yatırım uzmanının hayatında hiç altın alıp satmadığını kaydeden Faber, bu hisselerin 2008'deki diplerden bile daha düşük düzeyde olduğunu; S&P, Dow Jones, Russell ve diğer endekslere bakıldığında en cazip yatırımın altın olduğunu kaydetti.

ALTIN BAYRAM ETTİ
İç piyasada bayram nedeniyle uzun bir tatile çıkan altın, dış piyasada bayram ediyor. Altınfiyatları, ABD'den gelen zayıf ekonomik verilerle son 10 günün zirvesine taşındı. Haftanın ilk işlem gününde altının onsu 1.330 dolara çok yakın.

Altın fiyatlarında asıl bayram şimdi yaşanıyor. Türkiye'de bayram nedeniyle uzun bir tatile çıkan altın piyasası, bugün ilk işlem gününe moralli başladı. Bayram tatilinden karlı dönenaltın fiyatları son 10 günün zirvesine yerleşti. Uzmanlar da fiyatlarda buna benzer bir hareketlenme bekliyordu.

ÇEYREK FIRLADI
Kapalıçarşı'da çeyrek altının satış fiyatı önceki kapanışa göre 6 lira birden arttı. Çeyrek altının satış fiyatı önceki kapanışa göre 6 lira birden artarak 139 liraya çıktı.

Geçen hafta 1.272,95 dolara kadar gerileyenaltının ons fiyatı haftanın ikinci yarısındayükselişe geçerek haftayı 1.314,51 dolardan tamamlamıştı. Yeni haftanın ilk işlem günündeyükselişi ivme kazanan altının onsu 1.343,97 dolar ile ağustos ayının en yüksek seviyesini gördü. Analistler, altın fiyatındaki yükselişte, Çin sanayi verilerinin beklentileri aşmasının yanı sıra geçen hafta Dünya Altın Konseyi tarafından açıklanan raporda mevcut kısa pozisyonlardaki azalmaların etkisiyle yukarı yönlü çıkışların oluşabileceği uyarısının etkili olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum