Anadolu Yaban Koyunu Gelecek Nesillere Anlatılıyor

Dünyada Sadece Ülkemizde Yaşayan Anadolu Yaban Koyunu Gelecek Nesillere Anlatılıyor

Yayınlanma:
Anadolu Yaban Koyunu Gelecek Nesillere Anlatılıyor

Proje Yürütücülüğünü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Doktora Öğrencisi Orman Yüksek Mühendisi Mevlüt Zenbilci’nin üstlendiği, Danışmanlığını ISUBÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Yasin Ünal ve araştırma ekibinde bulunan Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz MYO Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Koca’nın bulunduğu Anadolu Yaban Koyunu (Ovis Gmelinii Anatolica)'nun Popülasyon Durumu ve Habitat Restorasyon Planlaması Projesi, Doğa koruma üzerine çalışan Rufford Vakfı (The Rufford Foundation) tarafından desteklenen proje kapsamında Konya-Karatay Yağlıbayat Ortaokulu’nda öğrencilere Anadolu Yaban Koyunu’nun önemi hakkında eğitim verildi.

ISUBÜ’da Doktora yapan Orman Yüksek Mühendisi Mevlüt Zenbilci yaptığı açıklamada, “Anadolu Yaban Koyunu, dünyada sadece ülkemizde yaşayan bir tür ve sayıları oldukça az, bu türün korunması için tür hakkında insanları bilgilendirmek özellikle genç nesli bu türü korumaya teşvik etmemiz gerekiyor. Bizde bu kapsamda öncelikle Konya’da bulunan Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası civarındaki okullarda eğitim verdik. Yapılan eğitimde 40 öğrenciye bu tür hakkında bilgiler verilip farkındalık yaratmak için Anadolu Yaban Koyunu temalı tşörtler dağıtıldı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak Yaban hayatına ve Ülkemizin önemli değeri Anadolu Yaban Koyununa sonuna kadar sahip çıkıp neslinin korunması için Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü ile çalışmalarımıza devam edeceğiz “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.