Anadolu'ya Kentsel Dönüşüm Bekleniyor

Isparta’da yaklaşık 9 bin nüfusa hitap eden Anadolu Mahallesi ivedilikle ‘Kentsel Dönüşüm’ bekliyor.

Yayınlanma:
Anadolu'ya Kentsel Dönüşüm Bekleniyor

Isparta’da yaklaşık 9 bin nüfusa hitap eden Anadolu Mahallesi ivedilikle ‘Kentsel Dönüşüm’ bekliyor. Mahalle Muhtarı Ömür Demirtaş mahalle sakinlerinin kentsel dönüşümü heyecanla beklediğini ifade ederek, yetkililere seslendi.

Isparta’nın daha çok emekli ve orta yaş üstü nüfusunun yaşadığı Anadolu Mahallesi’nde 2 dönemdir muhtarlık yapan Ömür Demirtaş, mahallenin sıkıntılarını anlattı.

Demirtaş “ Anadolu Mahallesi’nde arsa sıkıntısı olduğu için dükkân gibi işletmeler ne yazık ki açılamıyor. Mahalle sakinlerinin ve şahsım olarak ilgili kurumlardan beklentilerimiz, 5 katın üstünde yeni dairelerin yapılması için emsalin 2.08’den 2.40’a yükseltilmesi.” Dedi. 

Bulunduğu konum itibariyle Isparta’nın sakin ve en eski mahallesi olarak bilinen Anadolu Mahallesi’nde oturan grup geneli emeklilerden oluşuyor.Güvenilir bir mahalle olma avantajının yanında binaların eski ve asansörsüz olması ise orta ve yaşlı vatandaşlarımızın en mustarip olduğu konuların başında geliyor.

Mahalle Muhtarı Ömür Demirtaş müteahhitlerin mahallelerine yeni bina inşa etmesi için öncelikle emsalin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Demirtaş, “2 dönem muhtarlığını yaptığım ve halen devam ettiğim Anadolu Mahallesi’ne en büyük talebim kentsel dönüşüm. Ancak bir tarafında Sanayi Mahallesi bir tarafında Modernevler ortasında Anadolu Mahallesi, araya sıkışmış ve küçük bir mahalle olduğundan ötürü bu talebimiz maalesef askıya alınmak zorunda kaldı. Pandemi de en büyük etkenlerden biri oldu. Umarım bir an önce Isparta’nın en sessiz ve sakin mahallesinde kentsel dönüşüm sıkıntısına çözüm bulunur.” Dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum