Andık Deresi Bölgesi Nostaljik Görünüme Kavuşuyor

Andık Deresi bölgesi nostaljik görünüme kavuşuyor.

Yayınlanma:
Andık Deresi Bölgesi Nostaljik Görünüme Kavuşuyor

Isparta’da yıllardır unutulmuş, adeta kaderine terk edilmiş tarihi mesirelik alanlarından Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinde çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında bugüne kadar yapay şelaleler, yürüyüş yolları, oturma alanları yapılırken, çevresi dekoratif taş duvarlarla örülerek, nostaljik bir görünüme kavuşturuluyor. Şehrin tarihi mesirelik alanlarından birisi olan Andık Deresi Bezirgan Şelalesi uzun yıllardır kaderine terk edilmiş bir vaziyetteydi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesini yeniden şehre kazandırmak için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Isparta Belediyesi tarafından 40 bin metrekarelik alanda başlatılan çalışmalarda yürüyüş yolları oluşturuldu, çevresi dekoratif taş duvarlarla örülerek, dinlenme alanları, piknik bölgeleri yapıldı, şelalelerde de çalışmalar sürüyor.

Tüm bunların yanı sıra Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinde havuz yapımı tamamlanırken, havuza ilk test suyu dolduruldu. Bölgeye renk katması için dekoratif su değirmeni yerleştirildi, oluşturulan köprüyle de bölge nostaljik bir görünüme kavuşturuldu. Bölgede çevre düzenlemeleri ise sürüyor, aydınlatma ve sulama sistemlerinde de çalışmalar devam ediyor. ​​​​​​​​​​​​​​

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.