Andık Deresi Şehre Renk Katacak

Isparta Belediyesi, uzun yıllardır atıl durumda kalan ve adeta kaderine terk edilen Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesini şehre kazandırmak için yeniden düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma:
Andık Deresi Şehre Renk Katacak

Isparta Belediyesi, şehirdeki tarihi yapıları yeniden ayağa kaldırırken, atıl vaziyetteki yerleri de canlandırarak, vatandaşların hizmetine sunuyor. Bu yerlerden birisi de şehrin tarihi mesirelik alanlarından biri olan ancak yıllardır kaderine terk edilen Andık Deresi Bezirgan Şelalesiydi. Şehrin yeni terası Kirazlıdere’nin hizmetine sunulmasının ardından Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinin de canlandırılması için 40 bin metrekarelik alanda başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda yürüyüş yolları oluşturuldu, çevresi dekoratif taş duvarlarla örülerek dinlenme ve piknik alanları ile havuz yapıldı. Dinlenme ve piknik alanlarının pergolelerinin imalatları tamamlanırken, montaj çalışmaları da tamamlanmak üzere. Alanda zemin kaplama çalışmaları devam ederken, şelalenin yapımında da sona yaklaşıldı. Bölgede yapılan köprülerin süsleme çalışmaları ile alanın aydınlatma ve diğer işlemlerine ilişkin çalışmalar ise sürüyor.

Kirazlıdere ile Andık Deresi Bezirgan Şelalesi de birbirine entegre ediliyor. Bu kapsamda Kirazlıdere tarafından Andık Deresi bölgesine açılan yola renkli asfalt uygulanacak. Asfaltlama öncesinde yolun zemin dolgu malzeme çalışmaları gerçekleştirildi, ardından da asfaltlama yapılacak. Daha sonra ise baskılı renkli asfalt uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.