Antalya Mimarlar Odası Dava Açtı

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından Isparta Belediyesi'nin İmar Planı değişikliklerinin iptal edilmesi ve yürütmenin ivedilikle durdurulması talebiyle dava açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2010 17:52
Antalya Mimarlar Odası Dava Açtı

Isparta'da Sümer Halı Fabrikası alanına, Özel Sağlık Alanı, Konaklama ve Ticaret Merkezi yapılması ile PTT binasının bulunduğu alanın 'Turizm Tesis Alanı'na dönüştürülmesini öngören Isparta Belediyesi'nin İmar Planı değişikliklerinin iptal edilmesi ve yürütmenin ivedilikle durdurulması talebiyle Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından dava açıldı.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Isparta Belediyesi'nin PTT binasının bulunduğu resmi kurum alanının ''Turizm Tesis Alanına'' dönüştürüldüğünü, aynı zamanda Isparta Belediyesi Meclisi'nin 6 Ağustos 2010 tarihindeki meclis kararı ile Sümer Halı Fabrikası'nın bulunduğu resmi kurum alanının ''Konaklama, ticaret ve özel sağlık alanına dönüştüren 1/1000 ölçekli uygulama imar planını değiştirdiği anımsatıldı.

Bu iki kararın iptali için birlikte dava açıldığı ifade edilen açıklamada, ancak mahkemenin ''İki ayrı meclis kararının iki ayrı işlem olduğu, bu nedenle ayrı ayrı dava açılması gerektiği'' gerekçesiyle İdari Mahkemesi tarafından dilekçenin reddine karar verildiği bildirildi.

İdare Mahkemesi'nin usul yönünden kabul etmediği dilekçe için yeni bir başvuru yaparak, bu kez ayrı ayrı dava açıldığı vurgulanan açıklamada, Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından Isparta İdare Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, ''Isparta PTT Binasının bulunduğu resmi kurum alanı olan 1293 ada 715 parselin ''Turizm Tesis Alanı''na dönüştürülmesine ilişkin 9 Temmuz 2010 tarihindeki Belediye Meclisi kararı ile onanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin iptali, öncelikle ve ivedilikle yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıldığı bildirildi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nce ayrıca, Isparta'da Sümer Halı Fabrikası'nın bulunduğu 10 Ada 99 ve 23 parseller ile 9 ada 81, 86 ve 88 parsellere ilişkin Isparta Belediyesi Meclisi'nin 6 Ağustos 2010 tarih ve 143 sayılı kararı ile onanan 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği kararının, iptali, öncelikle ve ivedilikle yürütmenin durdurulması talebiyle dava açıldı.

Antalya Mimarlar Odası'nın sorumluluk alanında olan Isparta'da bu davayı açması, kentteki bazı siyasiler, meslek odaları ve bürokratlar tarafından eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.