Antalya’ya Sevk Çilesi Bitti

Devlet’te Çocuk Nörolojisi Polikliniği Hizmete Başladı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2015 12:53
Antalya’ya Sevk Çilesi Bitti

Isparta’da bugüne kadar eksikliği hissedilen ve uzman doktor olmadığı için Antalya’ya sevk edilen Çocuk Nöroloji Polikliniği hizmete başladı.

Devlet Hastanesi Gülkent biriminde göreve başlayan Çocuk Nöroloji Uzmanı Doktor Müjgan Arslan artık hastaların çevre illere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.

Türkiye genelinde sağlık alanında en gelişmiş iller arasında sayılan Isparta’da Çocuk Nöroloji alanındaki eksiklikte geçtiğimiz hafta göreve başlayan Uzman Doktor Müjgan Arslan’la giderilmiş oldu.

Çocuk Nöroloji Uzmanı Doktor Müjgan Arslan çocuk nörolojisinin ayrı bir uzmanlık dalı olduğunu söyleyerek “biz özellikle çocukların epilepsi, baş ağrısı, çocuklardaki beyin, omurilik, sinir ve kas hastalıklarıyla ilgili çalışma yürütüyoruz. Öncelikle birinci ağızdan ve çocukların yakınlarından rahatsızlığın seyri ve hikayesinin dinlenir bundan sonra da çocuk muayene edilir. Bu ilk klinik izlenimler, genellikle, birçok hastalık için tanıya götüren bilgileri ortaya çıkarır. Hastaların nörolojik sorunlarının ele alınmasında akla hep bazı ileri tetkikler (MRI ve EEG gibi) gelse de klinik değerlendirmenin çok belirleyici bir rolü vardır. Bugüne kadar çocuk nörolojisinde teşhis ve tedavisi yapılması gereken çocuklar uzman doktor olmadığı için Antalya yada diğer illere gönderilirken bundan sonra Isparta’da tedavi olabilecekler” dedi.

Isparta Devlet Hastanesi Gülkent biriminde çocuk nöroloji uzmanının göreve başlamış olmasından hastalarda memnun. Çocuk nöroloji polikliniğine çocuklarını getiren hastalar “iki yıl kadar önce çocuğumuzun tedavisi için Antalya’ya sevk edilmiştik.

Isparta’da çocuk nöroloji uzmanının olmaması nedeniyle başka illere gitmekten kurtulduk. Artık çocuğumuzun tedavisini Isparta’da takip edebilecek olmamız nedeniyle mutluyuz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum