Artık Köylerini Terk Ediyorlar

Yaklaşık 3 yıl önce sıcak su bulma amacıyla Yakaören köyünde yapılan sondaj çalışması sorun yaratmaya devam ediyor.Halk köyü terk etmeye hazırlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2011 17:04
Artık Köylerini Terk Ediyorlar

Dönemin Belediye Başkanı Balaman tarafından Yakaören köyünde sıcak su bulunması için açtırılan kuyu, kötü koku salmaya devam ediyor.

Bu koku nedeniyle köyde göçlerin başlayacağını belirten köy muhtarı Mehmet Pediz; “Köyümüzde 3 yıl önce eski AKP Isparta belediye başkanı Hasan Balaman tarafından açılan ve hala kapatılmayan Jeotermal Sondaj Kuyusu, vatandaştan aldığım şikayet, beni zor duruma sokuyor” dedi.

Son noktaya geldiklerini belirten Muhtar Pediz; “Vatandaşı durdurmakta güçlük çekiyorum, göç planları yapılmaya başlandı, Isparta’nın bu güzelim köyü bilinçsizce açılan bir çukur yüzünden terk edilecek hale geldi. Milletvekillerimiz, iş adamlarımız ve diğer büyüklerimizin bize verdiği sözlerin hiç biri yerine getirilmedi. Başbakanıma seslenmek istiyorum. Bize acil olarak yardımcı olmasını, Köyümüzün tekrar yaşanılır hale gelmesi için, gerekenin yapılması talimatını vermesini artı buraya gelip bizleri yerinde ziyaret edip ne tür bir çilenin içinde olduğumuzu bizzat görmesini, yaşadığımız eziyeti birde bizlerden dinlemesini istiyoruz. Eğer bu yazdıklarım sizin için önem sarf ediyorsa bunun hassasiyetle değerlendirip tüm kamuoyuna ilan edeceğinizi ümit ediyorum” dedi.

(Medya32 Haber)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum