Arya Bebek Kazandı

SMA Tip-1 ile mücadele eden Arya Bebek’in tedavi masrafları için başlatılan Valilik onaylı kampanya an itibariyle yüzde 100’e ulaşarak tamamlandı.

Yayınlanma:
Arya Bebek Kazandı

SMA Tip-1 ile mücadele eden Arya Bebek’in tedavi masrafları için başlatılan Valilik onaylı kampanya an itibariyle yüzde 100’e ulaşarak tamamlandı. Şimdi, Arya’nın sağlık yolculuğunun önünde bir engel kalmadı.

Isparta'da, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 tanısı koyulan 5 aylık Hafize Arya Eryılmaz'ın tedavisi için gereken yaklaşık 34 milyon lira valilik onaylı kampanya ile tamamlandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde laboratuvar teknikeri Emin Eryılmaz ve özel okulda okul öncesi öğretmeni eşi Cennet Eryılmaz, 27 Ağustos'ta dünyaya gelen bebekleri Hafize Arya'nın 25 günlükken hareketlerinde olumsuzluk fark edince hastaneye başvurdu. Yapılan testlerde Hafize Arya'ya, SMA Tip-1 teşhisi koyuldu. Hastalığın yurt dışında tedavisi ile ilacın toplam maliyetinin 34 milyon lira olması nedeniyle çiftin yakınları tarafından kampanya düzenlendi.

Anne Cennet Eryılmaz ve baba Emin Eryılmaz, 14 Aralık 2022'de Isparta Valiliği onayıyla başlatılan kampanyada, paranın tamamının toplandığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum