"Asgari Ücretliye Hemen Zam Yapılmalı"

Türk – İş İl Temsilcisi Osman Korkmaz; "Asgari ücret için Temmuz'u beklemenin bir anlamı yok. Enflasyon açıklandı. Açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler." Dedi.

Yayınlanma:
"Asgari Ücretliye Hemen Zam Yapılmalı"

Türk – İş İl Temsilcisi Osman Korkmaz; "Asgari ücret için Temmuz'u beklemenin bir anlamı yok. Enflasyon açıklandı. Açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, işçinin tamamına her ay versinler" dedi.

TÜFE'de 2022 yılı Nisan ayında, bir önceki aya göre yüzde 7.25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.

Gıda enflasyonu yüzde 89,10'a yükseldi. Nisan için yıllık enflasyon beklentisi, Bloomberg anketinde yüzde 67,8 olmuştu. Yıllık yüzde 69,97'lik enflasyon, Şubat 2002 sonrasındaki 20 yılın zirvesi ve AK Parti hükümetleri döneminin yeni rekoru oldu.

Enflasyon, Merkez Bankası'nın yüzde 5'lik hedefinin de 14 katına ulaştı. Öte yandan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise tüketici fiyatlarının nisanda aylık yüzde 8,68, yıllık yüzde 156,86 oranında artış gösterdiğini açıkladı.

Ülkede yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücretliye verilen zammın eridiğini ifade eden Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "70 senedir, ülkeden yana olduk, emekliden yana olduk, emekçiden yana olduk, işçiden yana olduk. Mazlumdan yana olduk.

Bu noktada asgari ücret için Temmuz'u beklemenin bir anlamı yok. Aralık'ı beklemenin de bir anlamı yok. Enflasyon açıklandı. O açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, emekliye versinler, işçinin tamamına her ay versinler.Haziran'ı falan beklemenin bir anlamı yok" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.