Aşı ve Antiserumların Dağıtımında Modern Sistem

Isparta İl Sağlık Müdürlüğü Aşı ve Antiserumların Dağıtımında Modern Sisteme geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2011 13:16
Aşı ve Antiserumların Dağıtımında Modern Sistem

Isparta İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıkamada:

"2009 yılında alınan panelvan tipi Wolksvagen Transporter aracın arka bölümüne soğutucu yaptırılmış olup aşı ve anti serumlar soğuk zincir kurallarına uygun olarak (+4 derecede) taşınmaktadır. Aşı ve anti serumlar 121 Aile hekimliği ve ilçelerde bulunan 12 Toplum Sağlığı Merkezi ile yine İlçelerde hizmet veren 8 devlet hastanesine her ay düzenli olarak Müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından bizzat kurumlarında teslim edilmektedir.

Soğuk aracımız ihtiyaç duyulduğunda Sağlık Bakanlığı'ndan İlimizin aşı ve anti serum ihtiyacını getirebilecek kapasitedir. Aracın çalışmasıyla sağlanan + 4 derece her ne kadar şimdilik uygulanmasa da uzun süreli durma ve konaklama durumlarında soğutucudan çekilen bir kablodan şehir cereyanı ile de çalışabilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak çağın gerektirdiği şekilde hizmet vermek temel amacımızdır" denildi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.