Aşırı Kilolar Sağlığınızı Tehdit Ediyorsa...

Uzun süre mücadele eden ancak bir türlü fazla kilolarını veremeyen 136 ve 131 kilograma ulaşan hastalar, aşırı kilonun sağlıklarını tehdit etmesi üzerine SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne başvurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2015 11:59
Aşırı Kilolar Sağlığınızı Tehdit Ediyorsa...

Hastalar Genel Cerrahi Kliniği’nde Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zafer Sabuncuoğlu tarafından muayene edilerek laparoskopik yöntem olan 1 saatlik 'tüp mide' ameliyatı ile midesi küçültüldü. Ameliyatı takip eden haftalar içinde midesi küçüldüğü için iştahı azalan hastalar sağlıklı ve düzenli beslendi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zafer Sabuncuoğlu, yaptığı açıklamada aşırı şişmanlığın ciddi bir sağlık sorunu olduğunu, tüm çabalarına rağmen zayıflayamayan hastalara "tüp mide veya gastrik by-pass’’ gibi cerrahi yöntemlerle müdahale ettiklerini söyledi. Sabuncuoğlu, mide hacmini küçültücü ve emilim azaltıcı ameliyatlar yapılarak hastaların aşırı kilolarından kurtulduklarını ifade etti.

Tüp mide yöntemi ile hastaların yeme oranlarının kısıtlandığını, böylece kilo kaybetmeye başladıklarını söyleyen Sabuncuoğlu, aşırı kilo nedeniyle ortaya çıkan yüksek tansiyon, şeker hastalığı, astım gibi akciğer rahatsızlıkları, eklem sorunları, reflü gibi sorunların da azaldığı veya ortadan kalktığını belirterek, “Başarılı geçen ameliyattan sonra hastalarımız da planlanan kilo kaybı ile daha rahat spor yapabilir hale geldiler. Ayrıca hastalarımızın astım şikâyetleri ve hipertansiyon bulguları da birinci aydan itibaren neredeyse tamamen kayboldu" dedi.

Normal kilodaki bir insanın vücut indeksinin ortalama 25 olarak kabul edildiğini dile getiren Sabuncuoğlu, iki hastanın vücut indekslerinin 50 üzerinde iken 25-30 arasına düşmesini amaçladıklarını bildirdi.
Önceleri aşırı kilosu nedeniyle eklem, bel ağrısı, astım ve tansiyon hastalıklarıyla mücadele ettiğini söyleyen hasta, psikolojisinin bozulduğunu, ameliyat sonrası durumunu ise önceden hayal bile edemediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.