“Aspir Üretiminde 40 Bin Dönüm Araziye Yaklaştık”

Isparta'da Devlet desteği ile (KOSGEB ve TKDK) Isparta’nın köylerinde ve ilçelerinde haşhaş ve aspir yağları üretilmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
“Aspir Üretiminde 40 Bin Dönüm Araziye Yaklaştık”

Isparta Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk, gül, lavanta ve elma üretiminin yanı sıra şehirde günümüzde haşhaş ve aspir üretiminde de yükselmeye başladığını söyledi. Başkan Selçuk, aspir üretiminde 40 bin dönüm araziye yaklaştığını ifade etti.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk, aspirin giderek büyüyen bir üretim alanına sahip olduğunu belirterek, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Aspir yağının üretim aşaması zahmetli gibi görünse de aslında zahmetli değil. Aspir yağının üretimi, aspir bitkisinin tohumlarının soğuk presleme işleminden geçmesiyle oluşuyor. Bu işlem, tohumları öğütür ve yağı sıkarak çıkarır. Elde edilen yağ, daha sonra filtrasyon işleminden geçirilerek saflaştırılır ve kullanıma hazır hale getirir. Tadı oldukça hafiftir. Aspir yağı vatandaşlar tarafından sevilerek tüketiliyor. Birçok sağlık sorunlarına karşı faydalı olduğunu da bildiriliyor” dedi.

Isparta’nın son dönmede mantar üretimi konusunda da ciddi bir başarı imza attığını belirten Muslahattin Can Selçuk, mantar üretimi için soğuk hava deposu ve mantarhane tesislerini kurulmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.