Atakan Yazgan’ın Arkasında Sapa Sağlam Duruyorum

İYİ Parti Isparta eski İl Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Büyükçam geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçerek CHP adayı Atakan Yazgan’ı destekliğini duyurdu.

Yayınlanma:
Atakan Yazgan’ın Arkasında Sapa Sağlam Duruyorum

İYİ Parti eski İl Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Büyükçam geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçerek CHP adayı Atakan Yazgan’ı destekliğini duyurdu. Atakan Yazgan’ın Isparta için daha faydalı olacağını da vurguladı.

Hasan Büyükçam “Atakan Yazgan’da diğer adaylarımızdan farklı olan çok önemli bir özellik var. Sanayici kimliği bulunan ve işveren bir insan. İş dünyasında tanınır, milliyetçi camiada amcası tarafından, Türkiye Cumhuriyetlerinde tanınır ve sevilir bir profili var. Isparta’nın faydasına olacağını vatandaşımızın düşünmesi gerekiyor. Biz enine boyuna düşündük. Sanayici kimliği ve iş dünyasının Isparta’ya talebinin artmasının Atakan Yazgan ile daha mümkün olduğunu gördük. Diğer aday profillerine baktığımız zaman çoğunun müteahhit olduğunu görüyoruz. Atakan Yazgan’ın arkasındayım. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, İl Yönetimi, İlçe yönetimi de, sürekli bizimde fikirlerimizi önemseyerek hareket etti. Bu durum aday adayı olup, aday olamadıktan sonra başlanmış bir durum değil. Benim Yaptığımız görüntülü 81 il başkanı toplantılarda ittifakı isteyen il başkanı sayısı, ittifaksız girelim diyen il başkanları sayısından çok daha fazlaydı. Yine aynı yere geliyoruz. Tabana rağmen siyaset yapıyorsunuz. Peki madem önemsemeyeceksiniz, neden soruyorsunuz. Bu konular bizde artık bir birikmişlik ve bunun neticesinde de Atakan beyin bu kimliği yanında olmamıza sebep oldu. Atakan Yazgan’ın Isparta32spor’a olan sevgisini ve başarısını zaten söylemiyorum bile. Gerçekten Atakan beye özelliklede gençler tarafından ciddi bir istek var. Bu bize sahada çok büyük mutluluk veriyor. Benim için bu özelliği artı olarak bir özellik. Ben daha çok istihdam odaklı bir vizyona sahip olması ve dünyanın birçok noktasını gezmiş olmasını Isparta’ya kazandırabileceği şeylerin çok daha fazla olacağını biliyorum. Atakan Başkan’ın arkasında sapa sağlam duruyorum.” dedi.

AMAÇLARIMIZ MI DEĞİŞTİ?

Hasan Büyükçam Cumhuriyet Halk Partisi’ne neden geçtiğini açıklayarak şunları söyledi; “İYİ Parti genel merkezinde gerekse de Isparta’da yaptığımız birçok istişare var. Biz ittifak istiyorduk. Tabanımız da bunu istiyordu aslında. Uzun süre yöneticilerimizde bunu istediler. Kendi il başkanlığım döneminde Ankara’ya bu şekilde beyanat verdik. Hatta il başkanlığı toplantılarımızda Genel Başkan’a aleni şekilde söylemişliğimiz vardır. Biz bu insanlarla yedi yıldır birlikte çalışıyoruz ve yedi yıldır bir amaç uğrunda birleşmiştik. Amaçlarımız mı değişti? Biz hukuk devletinin üstünlüğü dedik. Hiç kimse kaybetmek için siyasi arenada var olmaz. Bunun mutlaka başka kesim ve düşüncelere faydası vardır. Her iş neticesiyle ölçülür. Bir şeyin neticesinde kim karlı ve kim zararlı çıkıyor bakıldığında, bugün parti politikasında ki yanlışlıkta gözlenebilir.” Dedi.

NEYİN RESMİ BAŞVURUSU OLACAK?

İYİ Parti Eski İl Başkanı Hasan Büyükçam Isparta Belediye Başkanı aday adaylığı için resmi başvurusu yoktu açıklamalarına cevap verdi.

Hasan Büyükçam; “Belediye başkanlığı resmi başvuru tarihleri 20 Kasım ile 22 Aralık tarihleri aralığındaydı. Farkındaysanız, 6 Aralık tarihinde Ahmet Tural’ın eli kaldırıldı. Ondan sonra neyin resmi başvurusu olacak?” diyerek tepki gösterdi.

Büyükçam; “Oradaki arkadaşlarımın hiç birini incitmek kırmak istemiyorum. Çünkü hem uzun yıllar emek verdiğimiz bir parti, hem de bu süreçte arkadaşlığımız oldu. Siyaset yarın farklı şekilde sonuçlanabilir ama arkadaşlıklar dostluklar baki kalır. İstifa tek taraflı bir süreçtir. Buna hiç kimse yada gruplar karışamaz. Bizde ki mevcut Cumhuriyet Halk Partisine katılma sayımız da böyle. Yani bireysel bir harekettir. Toplu olarak herkesi organize edelim yapalım değil. Böyle bir şey yapacak olsaydık daha önce ben toplu istifa organizasyonu yapardım. Böyle bir şey yapmadım. Gelen kişilerle hep istişare yaparak doğrusunun bu olduğuna karar verdik. Sadece adaylık sürecinde değil, partinin artık mevcut politikalarını da beğenmedikleri için karar aldılar. Hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçtik. Biz orada yüzüncü yıl için 100 rakamını verdik. Ama gerçekten rakamda 100. Onu da belirteyim. Bizim yürüyüş ve kamera kayıtlarımızda var. Oturup saysınlar o zaman göreceklerdir. Var olan bir şeye yok dedirtmem, hakkımı da yedirtmem. Yok, olan bir şeyi de abartmam. Bizim yaptığımız bir başkasında olsaydı emin olun şu anda manşetlerde 300 – 400 yazardı. Bizde böyle yazmadı bizde neyse o. Biz bunca zaman gücümüzü dürüstlükten doğruluktan aldık. Belediye başkanlığı resmi başvuru tarihleri 20 Kasım’la 22 Aralık tarihleri aralığındaydı. Farkındaysanız 6 Aralık tarihinde Ahmet Tural’ın eli kaldırıldı. Ondan sonra neyin resmi başvurusu olacak? Ben bunu anlamıyorum. Ben il başkanlığından aday adayı olduğum için çekildim. İl başkanını mevcut yönetim, bu yüzden seçmedi mi? Biz ne diye çekildik. Resmi başvurusu varmış, yokmuş bunlar çok anlamsız. Adayın eli kaldırılıyor ben kalkıp adayım dememi mi bekliyorlardı. Ben sıradan bir aday değildim, il başkanlığı koltuğunu bıraktım.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.