Atatürk ve El Sanatları Sergisi Açıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya Teşriflerinin 81. Yıl Dönümünü Kutlama Programı kapsamında, Emekli Astsubay Erdem Özcan’ın eserlerinden oluşan; ‘Atatürk ve El Sanatları Sergisi’ Halk Eğitim Merkezi Salonunda açıldı.

Yayınlanma:
Atatürk ve El Sanatları Sergisi Açıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya Teşriflerinin 81. Yıl Dönümünü Kutlama Programı kapsamında, Emekli Astsubay Erdem Özcan’ın eserlerinden oluşan; ‘Atatürk ve El Sanatları Sergisi’ Halk Eğitim Merkezi Salonunda açıldı.

8 Mart saat 17;00’ye kadar açık kalacak olan serginin açılışına Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İl Sağkı Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan, Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül; “Erdem bey emeklilikte de üretimine devam etmiş ve böyle güzel bir çalışmayı bizlere sunmuş. Kendisine derneğim adına çok teşekkür ediyorum, çünkü buradan elde edilecek olan gelir derneğimizde bulunan çocuklarımızın eğitiminde harcanacak” dedi.

Vatana hizmetin kutsal olduğunu belirten Emekli Astsubay Erdem Özcan; “Yurda hizmet, vatana hizmet yeminle başladı ve bitti. Emekli olduk ama emeklilik bir şeylerin başlangıcıdır diyerek sanat ağırlıklı üretime devam ettik. Benim elimden gelen budur, umarım beğenirsiniz” dedi,

Vali Oğuz; “Büyük Atatürk, uygulayıcıdır, tatbik edicidir”
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya Teşriflerinin 81. Yıl Dönümünde böyle anlamlı bir serginin açılıyor olmasının kendisini çok memnun ettiğini belirten Vali Memduh Oğuz; “Bu gün hepimiz heyecanlıyız, çünkü Büyük Atatürk bu gün Isparta’yı ziyaret etmiştir ve Atatürk’ün bir yere gelmiş olmasının çok büyük bir manası vardır. Geometride bir kural vardır; ‘iki noktadan bir doğru geçer’ diye, Atatürk’ün bulunduğu noktayla bizim bulunduğumuz nokta bir çizgidir. O çizgi Türk Milletinin istikametidir, biz bu istikameti takip ederiz. Büyük Atatürk her şeyden önce bir tatbik edicidir, uygulamacıdır. Atatürk’ün öğrenciliğinden Cumhurbaşkanlığına kadar ülkenin her yerinde, her kademesinde görev yaptığını biliyoruz. Karar verirken ayakları yere basan, milleti bilen, hakikati bilen ve istikbali planlayan bir insan olduğu için Büyük Atatürk, Türk’ün Atası olmuştur.

Vali Oğuz; “Isparta’nın işgal edilmeyen bir vilayet olması çok önemlidir”

Isparta’nın bu manada bir özelliği var, bir ayrıcalığı var. Isparta ciddi manada bir marka şehirdir ve her geçen gün yeni atılımlar yapacaktır. Isparta’nın işgal edilmeyen bir vilayet olması çok önemlidir. Burayı düşman istememiş ve işgalden mahzun kalmış demek haksızlık olur. Düşmanın gözü burada da olmuştur, burayı da işgal etmek istemiş ve çok ciddi çatışmalar yapılmış, çok büyük saldırılar yapılmış. Ama bizim büyüklerimiz, ceddimiz, kahraman Ispartalılar buraya düşman ayağını bastırmamıştır. Yani Isparta marka şehir derken aynı zamanda özgürlüğüne, bağımsızlığına, taşının ve toprağının mukaddesliğine öteden beri inanan çok üst seviyede vatansever insanların yaşadığı bir şehridir. Büyük Atatürk bu şehre 81 yıl önce bu duygularla gelmiştir, bu ziyaret aynı zamanda Isparta halkına bir teşekkür mahiyetindedir.

Biz bunun değerini çok iyi biliyoruz ve o istikamette Isparta’yı daha iyi kalkındırmak ve daha yükseklere çıkarmak için uğraşıyoruz. 6 Mart’ın bana anlattığı budur.

Değerli arkadaşımızın bu çalışması çok güzel, emekliliğini sanatla değerlendirmiş bu bakımdan kendisini tebrik ediyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra serginin kurdelesi kesilerek hep birlikte sergi gezildi.      

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.