Atatürk’ün Adının Yaşatıldığı Kütüphane Kapanıyor

Isparta’da bir grup kitapseverin 4 yıl önce bir araya gelerek kurduğu Atatürk Kütüphanesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Yayınlanma:
Atatürk’ün Adının Yaşatıldığı Kütüphane Kapanıyor

Isparta’da bir grup kitapseverin 4 yıl önce bir araya gelerek kurduğu Atatürk Kütüphanesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Kütüphane kurucusu ve yöneticisi emekli noter Mustafa Kemal Pınar, Ispartalılara çağrıda bulunarak: ‘Atatürk’ün isminin yaşatıldığı kütüphane lütfen kapanmasın. Biz elimizden geldiğince ayakta tutmaya çalıştık, artık bizimde gücümüz kalmadı’ dedi.

Isparta’da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin ve fikirlerinin yaşatıldığı kütüphane kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.Yaptığı faaliyetlerle 4 yıl gibi bir süre zarfı içinde şehrimizin kitap okumadaki farkındalığını il dışına kadar duyurmayı başaran ‘Atatürk Kütüphanesi’ kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.Kütüphane Kurucusu Mustafa Kemal Pınar ve yol arkadaşları, bin bir zorlukla kurulan kütüphanenin kirasını ödemeye güçlerinin yetmediğini belirttiler.

Kütüphanenin kapanmasıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Mustafa Kemal Pınar ve Kütüphane üyeleri , “Atamızın yaşatıldığı ve Isparta’nın tanıtımında etkin rol oynayan Kütüphanenin kapatılmaması için yetkilierden yardım bekliyoruz” dediler.Isparta’nın gönüllü tanıtım elçileri olarak durmaksızın çalışan ve birbirinden güzel etkinliklere imza atan Atatürk Kütüphanesi üyeleri, başta yetkililer olmak üzere herkesten destek bekliyor.

Demokrat’a konuşan Mustafa Kemal Pınar, kütüphanenin kira sözleşmesinin 1 Aralık itibariyle sona erdiğini, dernek olmadıkları için ise kira yardımı almadıklarını ifade etti. Kendi ceplerinden ödeme yaptıklarını dile getiren Atatürk Kütüphane’nin kurucusu Mustafa Kemal Pınar ve kütüphane üyeleri, söz konusu kirayı artık karşılayacak güçlerinin kalmadığını söylediler.

Atatürk Kütüphanesi Kurucusu Pınar, “ Kira sözleşmesi 1 Aralık itibariyle sona eriyor. İş yeri sahibi yıllık kırayı da arttırmış durumda. Keza bizim hiçbir gelirimiz yok. Dernek olmadığımızdan dolayı aidatta almıyoruz. Çok az bağış ve cebimden ödemeyle kütüphanemizi 4 yıl ayakta tuttum. Yaptığımız faaliyetlerle kütüphanenin şehrimizin bir parçası olduğunu ispatladık. Fakat dayanma gücümüz yok. Destek bulamazsak kapanma tehlikesiyle karşı karsıyayız. Kiradan kurtulmak istiyoruz.

Belediyemiz zaman zaman destek olsa da şuan tükenmiş durumdayız. Buradan yardımsever ve yetkililerimize sesleniyorum. Bizler siyasete bulaşmadan, kimsenin tekelinde olmadan faydalı işlere imza attık. Yeri geldi güller şehrimizin de turizm elçiliğini yapıp, şehir şehir gezdik. Bu kütüphane sadece bizim değil Isparta’mızın lütfen sahip çıkalım” dedi.

Üzüntüsünü içtenlikle dile getiren Emekli Noter Mustafa Kemal Pınar, “Bütün zorluklara rağmen Atatürk Kütüphanemizin sesini duyurmak istiyoruz. Bu güne kadar özel kütüphanecilik alanında başarıdan başarıya koştuk dışarıda ‘Kitabımı Okuyorum’ etkinlikleriyle Isparta’mızı en iyi şekilde temsil ettik. Açık hava şair yazar okuyucu etkinliğimizle şair yazarlarımızı okuyucuyla buluşturduk imza günleri yaptık.

‘Azığını Alda Gel’ etkinliğimizle Isparta’daki parklarda yöresel yiyeceklerimizi komşularımızla paylaştık. Önemli günlerimizde günün önemini belirten etkinliklerle bayramlarımızı kutladık. Cumhuriyetimiz bağımsızlığımız için kanını veren şehitlerimizi ve büyüklerimizi andık. Kitap fuarlarına katılarak kütüphanemizi zenginleştirdik.

Şair ve yazarlara kütüphanemizi tanıttık. Kitap okumayı anlamayı teşvik amacıyla Isparta, Eğirdir, Burdur, Antalya, Karaman ve İbradi’de kitabımı okuyorum etkinliklerini hayata geçirdik. İletişim araçlarını bırakarak katılımcılarla birlikte kitap okuduk. Şair yazarlarımızı okuyucularla buluşturduk. Gündoğmuş Bal Festivaline şair yazarlarımızla birlikte stantlar açtık. İmza günleri yaptık, yerli malları haftamızda yerli mallarımızı sergileyip katılımcılarla haftayı kutladık .

Atatürk’ümüzün adını yasatmaya okumaya kütüphaneciliği tanıtmaya devam etmek istiyoruz. Tamamen gönüllülük esasına göre çalışmalar yürüttük. Atamızın adına yakışır şekilde etkinliklerimize devam etmek istiyoruz. Bu etkinliklerimizi yaparken sorunlarımızla da uğraşıyoruz.

Hayat şartlarının pahalılaşması kütüphanemizi faaliyetlerini etkiledi. Ekonomi şartlarının ağır olmasıyla kahvaltı gibi etkinlikler yapamadık. Kaynak yetersizliği ve mekanın kiralık olması nedeniyle ödemelerde güçlük çekmekteyiz. Yöneticilerimizden ve şahıslardan yardım gelmediği takdirde kira sözleşmesinin bittiği 1 Aralık 2022 tarihinde kütüphanemizin faaliyetlerini sürdürmesinde zorluk çekecek. Kütüphanemiz kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

Belediyemizden, kuruluşlardan ve şahıslardan kira vermeden faaliyetlerimizi sürdürecek yer temini istiyoruz. Destek olun katkı verin Atatürk’ümüzün adını yaşatalım. Cehaleti yenelim. Kitap okumayı teşvik ederek insanlığa faydalı olalım. Şimdiye kadar emeklerimiz boşa gitmesin. Zor günlerimizde destek olan katkı sunan Isparta Belediyesi’ne Sivil toplum örgütlerine ve değerli basınımıza, halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. (Tuğba Serel)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.