Atık Kağıtlardan Ekmek Sepeti Yapıyorlar

Eğirdir'de Halk Eğitim Merkezi öğrencileri, atık kağıtlardan ekmek sepeti üretimi yapıyorlar.

Yayınlanma:
Atık Kağıtlardan Ekmek Sepeti Yapıyorlar

Eğirdir'de Halk Eğitim Merkezi öğrencileri, atık kağıtlardan ekmek sepeti üretimi yapıyorlar.

El emeği, göz nuru uzun süren çalışmalar sonrası kağıt ve atıklardan yapılan ekmek sepeti ve çeşitli materyaller satışa sunularak ekonomiye kazandırılıyor.

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Demet Kandemir; ‘ Eğirdir Halk Eğitim merkezi hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekmek için bir çok kurslarla büyük küçük demeden özverili bir şekilde tüm kadrosuyla çalışıyor. Bizde geri dönüşüm atölyesi olarak bu ailenin bir ferdiyiz ve geçtiğimiz 3 yıl içerisinde geri dönüşümün önemine dikkat çekerken Eğirdir belediye başkanımız Veli Gök ve destek hizmetleri Müdiremiz Gamze Göksu hanım bizden desteğini esirgememektedir.

Medresedeki kurslarımızla oradaki hareketliliği sağlarken bu yıl da Tarihi Eğirdir Evinde kurslarımızı sürdürmekteyiz. Ben Demet hoca olarak kağıt israfına dikkat çekme adına bütün kurslarında mutlaka atıl durumdaki kağıtları kullanarak faaliyet yaparım kağıttan evler, kağıttan bebekler ,kağıttan takılar, ev aksesuarları ve son olarakta sepet örmeye başladık .Bu yaptığımız ürünleri de aile ekonomisine kazandırmak için sosyal medya ve basında sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Yaptığımız sepeti kısaca anlatmak gerekirse dergi gazete eski test kitapları gibi atıl duruma gelmiş kağıtları uzun şeritler halinde kesip çöp şiş yardımı ile sarıyoruz uzun çubuklara dönüşen kâğıtlarımız saç kremi, vernik , boya ve su ile işlem gördükten sonra elastik bir yapı kazanıyor bu işlemin sonun da sepetlerimizi örmeye başlıyoruz.

Sonun da sepet duvar süsleri ve ekmeklik vs. gibi evimizde kullanabileceğimiz aksesuarlara dönüşüyor. Bütün bu güzel ürünler Halk eğitimin açtığı kurslarda yani benim tabirimle dost meclisinde üretiliyor genç yaşlı demeden bütün halkımızı halk eğitim kurslarımıza beklediğimizi de ifade etmek isterim sonuç olarak bize desteğini esirgemeyen kurum amirlerime, Belediye Başkanımıza, Destek hizmetleri Müdiremiz Gamze hanıma teşekkürlerimi bir borç bilirim.’ İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.