AVM'lere Engelli Otoparkı Denetimi

AVM'lere Engelli Otoparkı Denetimi

Yayınlanma:
AVM'lere Engelli Otoparkı Denetimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü AVM’lerdeki engelli otoparklarının işgali ile ilgili harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 valiliğe yolladığı yazıyla, AVM’lerde engelli otoparklarını kullanan diğer araçlara cezai işlem uygulanması talimatı verdi. 

AVM'lerde engelli otoparklarını işgal edenlere cezai işlem yaptırımı ve denetimlerin sıklaşması uygulaması medyada da olumlu yankı uyandırdı. Kuşkusuz engelli bireylerin yaşam konforunu olumlu yönde etkileyecek bu çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya talimatıyla gerçekleşti.

Bakanlık tarafından engelli vatandaşlar için çalışmalar sürüyor
Yolların, kaldırımların ve binaların engellilerin erişimine uygun olmaması gibi mimari sorunlar, engellilerin yaşama katılmalarındaki en büyük engelleri oluşturuyor. Bu hususta, engelli yurttaşların günlük hayatlarına kolayca devam edebilmeleri için birçok erişebilirlik çalışmaları yürüttüklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine AVM otoparkları hususunda harekete geçtiklerini söyledi. 

Engelli bireylerin sorunları medyada da konuşuluyor
Medya Takip Merkezi (MTM), engelli vatandaşlarla ilgili yapmış olduğu medya taramasında, yazılı basında 30 bin 77, görsel basında 2 bin 400 ve internet medyasında 97 bin 806 haberle karşılaştı. “Engelli hakları” içeriğiyle ise, toplamda bin 350 haber basında yer buldu. Bireylerin en büyük sorunlarından olan engelli bireylerin istihdamı ve erişebilirliği konuları medyanın da bu süreçte gündeminde tuttuğu konular arasındaydı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum