Avukatlar İmtiyaz Değil, İtibar İstiyor

Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya kamuda görev yapan bir çok meslektaşının sıkıntıları ve sorunları olduğunu dile getirertek, çözülmesi ile ilgili olarak çağrıda bulundu.

Yayınlanma:
Avukatlar İmtiyaz Değil, İtibar İstiyor

Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya kamuda görev yapan bir çok meslektaşının sıkıntıları ve sorunları olduğunu dile getirertek, çözülmesi ile ilgili olarak çağrıda bulundu.

Türkiye'de bir çok Baro Başkanlığı'nın destek verdiği ''kamuda Çalışan Meslektaşlarımız İmtiyaz Değil İtibar İstemektedir'' adlı basın açıklaması yapıldı.

Isparta Barosu Hizmet Binasında düzenlene basın açıklamasında, Baro Başkanı Ünsal Çankaya, ''Kamuda çalışan avukatlara 2019 Yılında Yargı Reformu Strateji belgesinde; kamuda görev yapan avukatların farklı statülerde çalışmaları, denetimleri, mali ve özlük hakları ile ilgili konuların yeniden düzenlenmesi gerekte olduğu, maaş ve özlük haklarının yetersiz olması sebebi ile kamuda görev yapan avukatların sorunlarını çözülmesi gerektiği hususu belirtilmiş ve bu konuda düzenleme yapılacağı hususunda Sayın Cumhurbaşkanı tarafından söz verilmiştir.

İnsan Hakları Eylem Planının uygulama takviminde ''Savunmanın Güçledirilmesi ve Avukatlık Hizmetlerinde Kalitenin Arttırılması'' başlığı altında, kamu avukatlarının çalışma esaslarına ve özlük haklarına yönelik iyileştirme yapılacağı, sorumlu kurumun Hazine ve Maliye bakanlığı olduğu ve 2 yıllık süre öngörüldüğü belirtilmiştir.

Yine dönemin adalet bakanı tarafından 2021 senesinde meclis kürsüsünden ''kamu avukatlarının çalışma esaslarına ve özlük haklarına yönelik çalışma yapacağız'' ifadeleri kullanılarak kamu avukatlarına söz verilmiş.

Belirtilen tüm bu hususlara rağmen kamu avukatlarının mali ve özlük haklarına yönelik bir iyileştirme yapılmamıştır. Verilen sözlerin üzerinden seneler geçmiş, Yargı Reformu kapsamında 6 Yargı Paketi çıkarılmış fakat kamu avukatlarına dair hiçbir düzenleme yapılmamış Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçerek yasalaşan 7. Yargı Paketinde de kamu avuktlarına yer verilmemiştir.

Kamu Avukatları 1943 yılından bu güne dek 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ''Avukatlık Hizmetleri Sınıfı'' kapsamında, cumhuriyet savcıları gibi kamu gücünü temsil etmekte, yargı önünde yürütmenin temsilciliğini yapmakta, davalarda devleti savunup devlet yararını korumak için çalışmakta, idarenin iş ve eylemlerinin hukuka uygun olması ve kamu hizmetlerinin hukuki anlamda güveniliğinin sağlanması için çaba sarf etmektedir.

Başında serbest, işçi, işsiz, stajer, kamuda çalışan ünvanlarından hangisi olursa olsun mücadelemizin tüm avukatlar için ortak olduğunu biliyor, mesleğimiğzin hak ettiği saygınlığı elde edinceye dek çalışmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz'' sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.