Ayağı Kesilmekten Kurtarıldı

Ayağı Kesilmekten Kurtarıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2015 13:13
Ayağı Kesilmekten Kurtarıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü, ayağı kesileceği belirtilen 80 yaşındaki hastayı sağlığına kavuşturdu.

Bacak damarlarındaki tıkanıklık dolayısıyla birçok merkeze giden ve ayağının kesilmesinden başka çözüm olmadığını öğrenen hasta, SDÜ Girişimsel Radyoloji Bölümünde yapılan “diz altı balon anjiyoplasti” işlemi ile damarları açılarak ayağı kesilmekten kurtarıldı.

Özellikle şeker ve tansiyon hastalarında parmak nekrozu ve ayak yarası nedeniyle bazı organ kayıplarının yaşandığını belirten Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aykut R. Aktaş, “Hastanemizde uygulanan tedavi ile ayak üzerinden veya kasıktan dize doğru girilerek ince ve uzun olan diz altı damarlarındaki tıkanıklıkları, milimetrik balon ve tellerle açma yöntemi (balon anjiyoplasti) ile tedavi ediyoruz. Böylece ayak ve parmak ampütasyonlarını(kesilmelerini) engellemiş oluyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum