Ayazmana Küme Evler’deki 40 Yıllık Kanalizasyon Sorunu Çözüldü

Ayazmana Mahallesi Küme Evler’de bulunan 35 evin 40 yıldır çözülemeyen kanalizasyon sorunu artık tarihe karıştı.

Yayınlanma:
Ayazmana Küme Evler’deki 40 Yıllık Kanalizasyon Sorunu Çözüldü

Ayazmana Mahallesi Küme Evler’de bulunan 35 evin 40 yıldır çözülemeyen kanalizasyon sorunu artık tarihe karıştı.

Evlerine kanalizasyon bağlantısı yapılan vatandaşlar, uzun yıllardır yaşadıkları sorundan artık kurtulduklarını belirterek, “Yıllardır foseptik nedeniyle rezil bir durumdaydık. Kanalizasyon hattıyla artık bu sorunumuz ortadan kalkıyor.

Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından Çünür Mahallesi’ndeki Küme Evler bölgesinin en uzak kısmında kalan evlere kod farkı tutmadığı gerekçesiyle yıllardır yaşadığı kanalizasyon sorunu çözülmüştü.

Bu sorunun çözüme kavuşturulmasıyla bölgede bulunan tüm evlere de doğalgaz Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in girişimleriyle ulaştırılmıştı. Çünür Mahallesi’ndeki Küme Evler’de artık tüm evler hem doğalgazı kullanıyor hem de kanalizasyon hattından yararlanıyor.Çünür Mahallesi’ndeki Küme Evlerin yaşadığı kanalizasyon sorununun aynısını Ayazmana Mahallesi’nin alt kısmında bulunan Küme Evler olarak geçen bölgede 35 ev yaşıyordu.

Bu bölgedeki evler 40 yıldır kanalizasyon bağlantıları olmadığı için foseptik kullanıyordu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla 35 evin yaşadığı kanalizasyon sorunu çözüme kavuşturuluyor.Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce bölgede kanalizasyon hattı için çalışma başlatıldı.

Çalışmalarda 35 evin sorununu çözmek için 1.320 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşeniyor. Çalışmaların kısa zamanda tamamlanmasıyla birlikte Ayazmana MahallesiMinasınKüme Evleri’nin yıllardır yaşadığı büyük sorun tarihe karışmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.