Aylin Cesur: “Isparta Derhal Afet Bölgesi İlan Edilmelidir”

İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur, düzenlediği basın toplantısında Isparta’nın ivedilikle afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2022 13:03
Aylin Cesur: “Isparta Derhal Afet Bölgesi İlan Edilmelidir”

İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur, düzenlediği basın toplantısında Isparta’nın ivedilikle afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti İl Başkanlığında,  Isparta Milletvekili İYİ Partili Aylin Cesur ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, 2 Mart Çarşamba günü öğle saatlerinde başlayıp gece boyunca devam eden yoğun kar sonrası yaşanan afet durumunu değerlendirdiler.Elektrik kesintileri ve aksaklıklar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Partililer, Isparta’nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Milletvekili Aylin Cesur, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam ve Merkez ilçe başkanlarının katılımlarıyla kriz değerIendirmesi toplantısı yapıldı. Basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Büyükçam “Isparta’da biliyorsunuz geçen ay yaşadığımız krizin bir benzerini bugünlerde Ispartalılar tekrar yaşamakta. İktidarın bu konuyu çarpıtarak yaşanan krizin üstünü örtmeye çalıştığı apaçık ortadadır.  MHP İl Başkanı Sayın Hasan Basri Sönmez’in suçlunun CK firması demesi bizi düşündürmektedir. Suçlunun CK firması olduğunu bilmekteyiz fakat gerekli denetimleri yapılmadığını biliyoruz. Şimdi suçlu sadece CK firması mı? Bu iktidara verdiğiniz destekle sizde suçlusunuz.” Dedi.

Aylin Cesur “ Isparta derhal afet bölgesi ilan edilmeli, zarar gören vatandaşlarımızın zararları ödenmeli” dedi.Cesur “Dün gece patlama sesleri ve duman kokuları altında kalan şehir Ukrayna’da bir şehir değil, Isparta’dır. Elektrik kesintisini gündemde tutup araştıralım dedik diye bizi kirli siyasetle suçlayanlar, siyasetin kiri üzerinizde ve bu ikinci kesintiyle birlikte vıcık vıcık bulaştı o kir ellerinize” dedi. Aylin Cesur: “Dün gece bir kentin sokaklarını duman kokusu kapladı, insanlar korkarak evlerine sığındılar eğer varsa barınacak evleri. Dün gece bir kentin sokak lambaları söndü, sokaklarda patlama sesleri vardı, evlerde televizyonlar karardı, lambalar söndü; dün gece koca bir kent karardı. Dün karanlığa, sokağa terk edilen o şehirde hastalar vardı oksijen alması gereken, alamadı; duman ve yanık kokusuysa patlayan bombalardan değildi. O şehir, savaş devam eden Ukrayna'da da değildi, o şehir Göller Bölgesi'nin güller diyarı güzelim Isparta'mızdı. “Dün saat 14.00'te başlayan kar yağışı akşam saatlerinde 20 santime ulaştı, merkezde bütün mahallelerde, köylerde, 13 ilçenin 12'sinde köylerine varıncaya kadar Isparta'da çok büyük bir elektrik kesintisi yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Bunlar kendi imkânlarımızla vatandaşlardan edindiğimiz bilgiler” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.