Baba Yadigarı Makinalarla Ekmeğini Kazanıyor

Günümüzde sayılı kalan meslekler arasında olan ayakkabı tamirciliğini Mustafa Kazık ilk günkü hevesiyle devam ettiriyor.

Yayınlanma:
Baba Yadigarı Makinalarla Ekmeğini Kazanıyor

Günümüzde sayılı kalan meslekler arasında olan ayakkabı tamirciliğini Mustafa Kazık ilk günkü hevesiyle devam ettiriyor.

8 Yaşından beri ayakkabı tamirciliğine devam eden Mustafa Kazık, bu mesleği babasından devraldığını belirterek, “Babam bu mesleği yapmamı istemiyordu. Ama ben merakımdan dolayı bu işe gönül verdim ve aralıksız olarak yıllardır bu mesleği yapıyorum. Şu an 54 yaşındayım ve gücümün yettiği yere kadar da yapacağım” dedi. Baba yadigarı makinelerle mesleğini devam ettirdiğini ifade eden Mustafa Kazık, babasının aynı zamanda ayakkabı imalatçısı olduğunu ve eskiden fabrikalara ayakkabı imal ettiğini belirtti.

“ESKİDEN HER ŞEY DAHA İYİYDİ”

İşini ilk günkü heyecanla yapan ve eskiden çok geç saatlere kadar ayakkabı imal ettiğini söyleyen Kazık, “Eskiden gece yarısına kadar çalışırdık. İşler çok iyiydi, kapımızda çok sıra olurdu. Bir minibüse imal ettiğim ayakkabıları doldurur, çevre ilçelere ve köylere satmaya giderdim. Şimdi korkuyorum, cesaretim yok.

“OLACAK İŞİ YAPARIM”

1981 yılından beri Kunduracılar Sitesinin girişindeyim. Burada küçük ekmek teknemde ayakkabı tamiratı yapıyorum. Artan maliyetlerden dolayı ayakkabı tamiratına rağbet arttı. Günde 20’ye yakın ayakkabı tamiratı yapıyorum. Bir ayakkabının çok fazla maliyeti varsa önce sahibine söylerim ona göre tamir ederim. Kimsenin parasına göz dikmem. Olacak işi yaparım.

“MORAL İÇİN ÇOK GELEN OLUR”

İş yaparken çok konuşurum. Buraya moral bulmak için gelen de çok oluyor. Bildiklerimi, duyduklarımı anlatırım. Yıllar geçtikçe havasız ortamda bulunmam nedeniyle meslek hastalıkları da ortaya çıktı. Şu anda nefes darlığım var ve astım hastasıyım. Ama bu işi uzun yıllar daha bırakmayı düşünmüyorum.” Dedi. Kazık, zanaatının kaybolan meslekler arasına girmesini istemediğini, severek başladığı bu mesleğine ölene dek devam edeceğini ifade etti. (Umut Demiral)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum