Bağımlılıkla Mücadele Asli Görevimiz

Bağımlılıkla Mücadele Asli Görevimiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2019 17:07
Bağımlılıkla Mücadele Asli Görevimiz

2019 Yılı 1. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ömer Seymenoğlu Başkanlığında Isparta Valiliği’nde yapıldı. Toplantıya İlçe kaymakamları, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Isparta’da görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluş müdürleri, muhtar dernekleri temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün sekretaryasını yaptığı kurulda daha önceki toplantıda alınan kararlar ve yürütülen faaliyetler değerlendirilerek katılımcılar tarafından görüş ve öneriler iletildi. Toplantıda Yeşilay Isparta Şube Başkanı Muhammet Sait Uyar dernek çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

“DESTEK OLMALIYIZ”
Konuşmasında bağımlılıkla mücadelenin koordinasyon içinde ve sabırla yapılması gerektiğinin altını çizen ve gönüllülük esasına göre bu mücadeleyi sürdüren sivil toplum kuruluşlarına kamu kurumları ve vatandaşlar tarafından her türlü desteğin verilmesinin önemine değinen Vali Seymenoğlu “ Ülkemizin önemli sorunlarından biri olan bağımlılıklarla mücadele etmek kamu görevlilerinin asli görevleri arasında. İlimizde de 2018-2023 yıllarını kapsayan 6 yıllık eylem planındaki yol haritasına göre bağımlılıklarla mücadelemizi sürdürüeceğiz. Bunun yanında ilimizde bu mücadelede kamu kurumlarımızın yanında rehabilitasyon aşamasında Uyuşturucuyla Mücadele Derneği (UYUMDER) ‘de katkılar sunmakta. Dernek bünyesinde kurulan iş atölyelerinde yapılan çalışmalara kamu kurumlarının da mevzuat çerçevesinde destek olmasını istiyoruz. UYUMDER’in merkezinde çalışmalarını yürüten gençleri ziyaret ettiğimde, buranın onların bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sunduğunu gördüm ve bu beni mutlu etti.

“HER FERDİN GÖNÜL VERMESİ LAZIM”
Sadece güvenlik birimlerinin aldığı önlemlerle, kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttüğü çalışmalarla bağımlılıklarla mücadele edemeyiz. Bağımlılıkla mücadele el ele vererek topyekûn mücadele edilirse üstesinden gelinebilecek bir konu. Başarılı olabilmek için her ferdin bu işe gönül vermesi lazım. Sivil toplum kuruluşu olarak yıllardan beri bağımlılıklarla mücadelede büyük çalışmalar içerisinde yer alan Kamu yararına çalışan bir dernek olan Yeşilay’a geçmişte olduğu gibi şimdide destek olmaya devam edeceğiz. Bunun yanına alanında uzman kişiler tarafından çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim faaliyetlerine devam edeceğiz.” dedi.

Toplantının son bölümünde konuşan Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ise bağımlılıkla mücadele konusunda yurt dışında yaptığı çalışmalar ve edindiği izlenimler hakkında katılımcılara bilgi vererek Isparta’da yapılan çalışmaların tam bir koordinasyon içinde yapılması halinde tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.