BAKA Emıtt’te Tanıtılacak

Antalya Valisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altıparmak, Doğu Akdeniz Uluslararası ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2011 22:28
BAKA Emıtt’te Tanıtılacak

Antalya Valisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altıparmak, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT Fuarı) Batı Akdeniz'in eşsiz turizm potansiyelini tanıtarak, dünyanın her bir ülkesinden bu bölgeye turist çekmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Altıparmak yaptığı yazılı açıklamada, antik çağlardan bu yana pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Batı Akdeniz Bölgesi'nin tarihi eserleri, müze ve Ören yerleri, doğal güzellikleri, gölleri, akarsuları, denizi, kumu, güneşi zengin fauna ve florası ile bir turizm cennetinde beklenen tüm unsurları barındırdığını vurguladı.

Bölgenin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri EMITT Fuarı'nda Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin beğenisine sunmaya hazırlandıklarını ifade eden Altıparmak, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak bölgeyi bir bütün değerlendirdiklerini, Antalya, Isparta ve Burdur'un tüm turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.

Batı Akdeniz Bölgesi'nin güçlü bir turizm potansiyeli bulunduğunu ve EMITT Fuarı'nda da bu potansiyeli daha da güçlendirmek için kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin işbirliğinde tanıtım çalışması yapacaklarını ifade eden Altıparmak, açıklamasında, şu değerlendirmede bulundu: "60'tan fazla ülkenin katıldığı, on binlerce turizm profesyonelinin ziyaret ettiği bu büyük organizasyon bölgemizin tanıtımı için büyük bir fırsat. Sağlık turizminden inanç turizmine, kültür turizminden yat turizmine ciddi turizm potansiyeli barındıran Batı Akdeniz Bölgesi'ni EMITT Fuarı'nda en iyi şekilde tanıtarak, dünyanın her yerinden turist çekmeyi hedefliyoruz"dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.