Baka Mali Destek Programı

BAKA - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Sürdürülebilir Yerel Kalkınma İçin Mali Destek Programını Açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 15:43
Baka Mali Destek Programı

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altıparmak,
Antalya, Isparta ve Burdur illerinin ekonomik kalkınmasını sağlamak amacıyla kurulan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), 'Sürdürülebilir Yerel Kalkınmada Öncü, İstihdam ve Rekabet Gücünü Artırarak Türkiye'nin Yaşam Kalitesi En Yüksek Bölgesi Olmak' şeklinde belirlenen vizyonu doğrultusunda, yerli ve yabancı yatırımcılara yönelik her üç ilde devam eden çalışmalarına bir yenisinin daha eklendiğini bildirdi.

Vali Altıparmak yaptığı yazılı açıklamada, “BAKA'nın dört aylık bir zaman dilimi içinde yoğun bir emek ortaya koyarak hazırlamış olduğu 2010-2013 Bölge Planı'nda belirlenen hedef ve stratejilere ulaşmak amacıyla, Bölge Planı'nda belirlenen öncelikli sektörleri desteklemek için BAKA Yönetim Kurulunca karar alınmış ve bu çerçevede aşağıda detayı ile açıklanan 'Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı'na çıkılarak yatırımcılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Mali Destek Programı, BAKA bölgesinde tıbbi ve aromatik bitki tarımına dayalı kozmetik ve ilaç sanayi, yenilenebilir enerji, orman ürünleri ve mobilya sanayi, turizm, mermercilik ve tarıma dayalı sanayi ile ilgili yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılara açık olacak” ifadelerine yer verdi.

Mali Destek Programı'nın genel amacının Antalya, Isparta ve Burdur'dan oluşan BAKA bölgesinin ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanması ve bölgede üretilen mal ve hizmet gruplarının katma değerlerinin artırılması yoluyla bölgede faaliyet gösteren işletmelerin rekabetçiliklerinin geliştirilmesi olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak açıklamasında şu sözlere yer verdi: “BAKA'nın belirtilen sektörler için uygulayacağı Mali Destek Programı'na kar amacı güden kuruluşların yanı sıra kar amacı gütmeyen kuruluşlar da müracaat edebileceklerdir. Proje teklif çağrıları 23 Aralık 2010 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır. Kar amacı güden kurumlara yönelik proje başvuruları için son başvuru tarihi 23 Mart 2011'dir. Kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik proje başvuruları için son başvuru tarihi ise 18 Mart 2011'dir. Program kapsamında, kar amacı güden kurumlara yönelik projeler için 7 milyon TL, kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik projeler için ise 3 milyon TL olmak üzere toplam 10 milyon TL kaynak tahsis edilmiştir. BAKA tarafından yatırımcılarımıza sağlanacak destekler, her bir proje için asgari 40 bin TL, azami 400 bin TL olabilecektir. Ayrıca, kar amacı güden kurumlara sağlanacak destek tutarı, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 25'inden az ve yüzde 50'sinden fazla olamayacaktır. Kar amacı gütmeyen kurumlarda ise destek tutarı, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 25'inden az ve şüzde 75'inden fazla olamayacaktır. Destekleme Programı hakkında detay bilgi BAKA'nın internet adresi www.baka.org.tr 'den temin edilebilmektedir. Ayrıca, desteklemelere ilişkin Teknik Bilgilendirme Toplantıları hakkında mekan ve zaman bilgisi BAKA tarafından ilerleyen tarihlerde açıklanacaktır. Bu konuda BAKA'nın 0246 224 37 37 nolu telefonundan ve internet sitesinden güncel bilgi alınabilecektir “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.