BAKA Yüzer Türkiye Sergisi'ne Davet Edildi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), eylül ayında İstanbul'dan hareket ederek 14 Avrupa ülkesini ziyaret edecek Yüzer Türkiye Sergisi'ne davet edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2011 18:23
BAKA Yüzer Türkiye Sergisi'ne Davet Edildi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), eylül ayında İstanbul'dan hareket ederek 14 Avrupa ülkesini ziyaret edecek Yüzer Türkiye Sergisi'ne davet edildi. BAKA, gemilerle 45 gün sürecek gezi boyunca Antalya, Burdur ve Isparta'nın tanıtımını gerçekleştirecek.

Atatürk'ün 1930'larda yapmayı planladığı ancak hayata geçirilemeyen Yüzer Türkiye Sergi eylül ayında İstanbul'dan başlayacak. Egemen Bağış'ın sahip çıktığı fikir kapsamında iki gemi Avrupa ülkelerini gezecek. Yunanistan'dan başlayıp 45 gün sonra Norveç'te sona erecek gezi iki büyük gemiyle gerçekleştirilecek. Gemilerden biri kamu ve özel sektör kuruluşlarının stantlarını, diğeri katılımcılara taşıyacak. Gemiler her limanda 2 gün kalacak. Limana demir atıldığı gününü akşamı resepsiyon düzenlenecek, iki gün boyunca da gemiler gezilecek. Gemilere o bölgenin önemli isimleri davet edilecek.

Gemili tanıtıma kalkınma ajansı olarak sadece kendilerinin davet edildiğini anlatan BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Başkanı Mehmet Pehlivan, gezilerde Antalya, Burdur, Isparta'nın turizm fırsatlarını ve bölgenin güzelliklerini anlatacaklarını söyledi. Pehlivan, "Resepsiyonlarda bölge iş adamları ile oradaki söz sahibi isimleri tanıştırıp yatırım fırsatlarını anlatacağız. " dedi. Tanıtım materyali olarak üç ili 7 dilde anlatan turizm broşürlerinin yanı sıra İngilizce hazırlanmış CD dağıtacaklarını anlatan Pehlivan, "Bunun yanında bölgemizdeki yatırım fırsatlarını anlatan sektör raporlarımızı paylaşacağız. Şu an 8 raporumuz var, yeni çıkacak 11 tanesi daha eklendiğinde 19 sektöre ilişkin raporlarımızı paylaşacağız. " diye konuştu.

BAKA standını ziyaret edecek Avrupalılara minik promosyonlar da vereceklerine değişen Pehlivan sözlerini şöyle tamamladı: "Bölgemizi anlatan, evinde kullanıp atamayacağı bir şeyler olmasını istiyoruz. Moskova'dan Kızıl Meydan heykeli, Paris'ten magnet alıyorsunuz ve onu hiç atmıyorsunuz. Bu tarz şeyler düşünüyoruz ki insanların aklında Batı Akdeniz kalsın. Antalya zaten dünya turizminde ciddi pay sahibi. En çok ziyaret edilen yerler arasında 4. sırada. Biz buradaki potansiyelden Isparta ve Burdur'u da faydalandırmayı düşünüyoruz. Turizmi 12 aya yaymak, ekolojik ve sağlık turizmini geliştirmek, turizmi alanındaki fırsatları değerlendirmek için tanıtım yapmak istiyoruz. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.