BAKA’dan ‘Girişimcilik Eğitimi’ Aldı İşyerini Açtı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan bir bayan girişimci daha işyerini açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2012 13:30
BAKA’dan ‘Girişimcilik Eğitimi’ Aldı İşyerini Açtı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan bir bayan girişimci daha işyerini açtı. Memleketi Burdur’un Tefenni İlçesi’nde ‘Düğün Organizasyonu ve Fotoğrafları’ hizmeti verecek işyerini KOSGEB’den aldığı destekle açan Özlem Çelik, ilk etapta 3 kişilik istihdam sağladı.

BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasındaki protokole göre Burdur ve Isparta’da Mart ve Temmuz aylarında iki kez Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı gerçekleştirildi. Burdur’un Tefenni İlçesi’nden Özlem Çelik de, test, yaş grubu, girişimcilik ve iş fikri, eğitim durumu gibi kriterler üzerinden yapılan değerlendirme sonrasında katılmaya hak kazandığı 60 saatlik girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı.

Bayan girişimci, memleketi Tefenni’de düğün organizasyonu yapacağı işyerinin açılışına Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak, İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Erkan ve BAKA Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan katıldı. BAKA ile KOSGEB’e teşekkür eden bayan girişimci Çelik, kendi işini kurmak ve desteklerden yararlanabilmek isteyenlere girişimcilik kursuna katılmalarını tavsiye etti.

Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması, başarılı sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacıyla BAKA’nın kursunu başarıya bitirenlerden Özlem Çelik ile birlikte şu ana kadar 6 genç girişimci KOSGEB desteklerinden yararlanıp işyerlerini açtı.

BAKA ve KOSGEB işbirliğinde 2012’de de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri tekrar düzenlenecek. Kursu başarıyla bitiren girişimci adayları, iş planları ile KOSGEB’e müracaat ederek, yeni işyeri kurmak için üst sınırları 5 bin TL’si İşletme Kuruluş Desteği, 10 bin TL’si Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, 12 bin TL’si de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere toplam 27 bin TL’lik hibe ve 70 bini de ‘0’ faizli 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli kredi desteği olmak üzere toplamda 97 bin TL’lik desteklerden yararlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.