BAKA’dan Proje Hazırlama Eğitimi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta ve ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine yönelik proje hazırlama eğitimi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2012 09:53
BAKA’dan Proje Hazırlama Eğitimi

Eğitimde; BAKA’nın Doğrudan Faaliyet Destekleri, Mali Destek Programları ile AB ve diğer kurumların desteklerinden yararlanabilmek için proje hazırlanırken nelere dikkat edilmesi ile proje formatı konusundaki bilgilendirme yapıldı.

Görevleri arasında ‘Yerel potansiyeli harekete geçirmek’, ‘Bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK’lara planlama ile proje yapma konularında destek sağlamak’ bulunan BAKA, Isparta Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi’nin talebi üzerine proje eğitimi verdi. Proje hazırlama eğitimi, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların Avrupa Birliği (AB) ile kalkınma ajansları proje formatına uygun proje hazırlayabilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir kalkınma hedefi için çalışmalarını sürdüren BAKA’nın proje hazırlama eğitimi Isparta Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Isparta merkez ile ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşları ile STK yöneticileri katıldığı ve proje yapma kültürünün geliştirilerek AB ile diğer kurumlardan daha fazla destek sağlanabilmesi hedefiyle gerçekleştirilen proje hazırlama eğitimini BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter ile uzman Mehmet Fehmi Dündar verdi.
Eğitimde, Türkiye-AB Katılım Öncesi Mali İşbirliği Süreci, Türkiye’de AB ve kalkınma ajansları tarafından finanse edilen proje ile programlar, AB Proje Çevrimi Yönetimi (Project Cycle Management), hibe programları başvuru formları ve eklerinin hazırlanması, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen proje teklifi hazırlama formatı olan ‘Proje Döngüsü Yönetimi’, AB ve Kalkınma Ajansı hibe programları konularında bilgiler verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.