Baka'dan Projeler İçin 20 Milyon TL

Batık Akdeniz Kalkınma Ajansı(Baka) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Haziran 2011'de Yatırımcılara Yönelik Destek Programına Çıkacaklarını Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2011 16:45
Baka'dan Projeler İçin 20 Milyon TL

Batık Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Haziran 2011'de yatırımcılara yönelik destek programına çıkacaklarını söyledi.

Verecekleri destek miktarının toplamda 20 milyon lira olacağını ifade eden Engin, "Yatırımcılarımız proje hazırlıyorlar ve sürekli gelip gidiyorlar. Bilgi alıyorlar, sorularına cevap arıyorlar. Sürekli bilgi akışı sağlanıyor. Başvurulan projelerin sayısının 300'ü geçeceğini tahmin ediyorum" dedi.

Yatırımcıların hibe desteklerinin dışında kalan miktarları için uygun finansman kaynağı oluşturulduğunu da ifade eden Engin, şunları söyledi: "BAKA olarak Halk Bankası ile eş finansman protokolü imzaladık. Hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahibi KOBİ'lere, TL cinsinden 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli yatırım kredisi, ya da 6 ay ödemesiz 3 yıl vadeli işletme kredisi sağlanacaktır" dedi.

BAKA'nın yeni bir kurum olduğunu, il merkezleri ile ilçelerde sürdürdüğü çalıştay, panel, bilgilendirme ve eğitim toplantıları yaparak kurumun tanıtımının yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini belirten Engin, yatırımcılara her konuda destek vermeye devam edeceklerini anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.