Bakan Erteledik Dedi, Firma Fatura Kesmeye Başladı

Bakan Erteledik Dedi, Firma Fatura Kesmeye Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2022 11:03
Bakan Erteledik Dedi, Firma Fatura Kesmeye Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, günlerce elektrikten mahrum kalan Isparta'da elektrik faturalarının tahsilatının 1 ay süreyle erteleneceğini açıklamıştı. Ancak şehir merkezinde birkaç gündür Akdeniz Elektrik görevlilerince meskenlere ve ticarethanelere fatura kesilmeye başlandı. Tüketicilere faturalarını ödemeleri için de ortalama 2 hafta süre tanınıyor.

Isparta'da yaşanan kar yağışı sonrası 4 gün boyunca elektrik verilmedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta'daki elektrik kesintileri ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalar yapmıştı. Bakan Dönmez, "Isparta ilindeki faturaların tahsilatını 1 ay süreyle erteliyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü mağduriyetinin giderilmesi için önlemleri aldık. Gerek elektrik kaynaklı olsun gerekse afet şartlarına bağlı olarak onlar da çalışmalarını sürdürüyorlar ve en kısa süre içerisinde telafi çalışmalarına başlayacağız" diyerek fatura ödenmeyeceğini belirtmişti. Ancak Şubat ayı içerisinde yapılan bu açıklama daha tazeliğini korurken,  CK’nin çalışanları aldıkları talimatla sayaç okuma işlemine başladılar.  Faturalarda ise son ödeme tarihi ortalama 2 hafta gösteriliyor. Örneği 17 Şubat 2022 tarihinde kesilen faturanın son ödeme tarihi 28.02.2022 tarihi.

BU İNSANLAR FATURAYI ÖDEYECEK Mİ? ÖDEMEYECEK Mİ?

Isparta'da yoğun kar yağışı sonrası yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kentte elektrik faturalarının ödemesinin bir ay ertelendiğini açıklamıştı. Ancak bazı vatandaşlar, ödemenin ertelendiği Şubat ayında kesilen faturalarını sosyal medyada paylaştı. CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, "Hani ertelenmişti. Bu insanlar faturayı ödeyecek mi? ödemeyecek mi?" diye sordu. (Tuna Ünal)

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum