Bakanlık Ve EPDK İndirimi Değerlendiriyor

Bakanlık Ve EPDK İndirimi Değerlendiriyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2022 11:40
Bakanlık Ve EPDK İndirimi Değerlendiriyor

Elektrik fiyatları ile ilgili yeni bir düzenlemeye ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, , çeşitli sosyal kesimlerden indirimli tarifeden yararlanmaya dönük talepler geldiğini belirtti. Şu anda hem bakanlık hem de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) bu talepleri değerlendirdiğini aktaran Bakan Dönmez, “Henüz net bir şey ortaya çıkmadı. Çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Bakan Dönmez, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dönmez, elektrik fiyatları ile ilgili düzenleme çalışmalarına ilişkin, indirimli tarifenin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını ve bunun 1 Şubat itibarıyla uygulamaya başladığını belirterek, "Bunun yanı sıra çeşitli sosyal kesimlerden de indirimli tarifeden yararlanmaya dönük talepler geliyor. Şu anda hem bakanlığımız hem de EPDK bu talepleri değerlendiriyor. Henüz net bir şey ortaya çıkmadı. Çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız. Gelen taleplerin hepsini değerlendiriyoruz. Bunlara ilişkin farklı tarife oluşturulabilir mi diye ekibimiz çalışıyor. Esnaflarımızı, küçük işletmeler, yine bir takım sivil toplum kuruluşlarından gelen talepler var, hepsini değerlendiriyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.