Balaman Ellerini Çeksin

Ispartaya gelecek yatırımların engellenmesi noktasında Eski Başkan Balaman'a Sert bir eleştirede Merve Kuyu'dan Geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2011 18:04
Balaman Ellerini Çeksin

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu Sağlık Kompleksi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu yaptığı açıklamada bir süredir basında ve farklı ortamlarda, gündemde uzun süredir konuşulan otel ve sağlık kompleksi projeleriyle ilgili Isparta Mimarlar Odası'nın sessiz kaldığı ve Isparta için inisiyatif kullanmadığı belirtilmektedir.

Bu şekilde basına yansıyarak kamuoyunun yanlış bilgilenmesine sebep olan bu açıklamalar ve konuşmalar dolayısıyla kamuoyuna son kez bilgi vermemiz zorunlu olmuştur dedi.

Kuyu, bilindiği gibi otel inşaatı başlamıştır. Duran veya durdurulan herhangi bir iş yoktur. Belediyenin İnşaat ruhsatı verebilmesi için gerekli olan, ‘Mimarlar Odası Onayı’, proje hukuksal süreçten dolayı Antalya Mimarlar Odası’nda komisyon tarafından incelenmesi gerekirken, Isparta Mimarlar Odası Başkanı oda iç yönetmeliğine rağmen, projeyi komisyona göndermemiş, yatırımcının işine devam edebilmesi için projeyi bekletmeksizin kendisi bizzat imzalamıştır.

Bu imza çoğu kimsenin göze alamayacağı bir inisiyatiftir. Belediye tarafında da inşaata başlanabilmesi için gerekli inşaat ruhsatı verilmiş ve inşaat başlamıştır.

Bu süreçte Isparta Mimarlar Odası Başkanlığı tarafından, konudan kimsenin henüz haberi yokken, basında insanlar sadece görünmek adına boy boy demeçler vermeden çok önce, basına konuşmadan, icraat yapılmış, insiyatif kullanılmış ve bu da ‘yatırımcının önünü açmak’ bilinciyle yapılmıştır. Isparta Mimarlar Odası Başkanı şahsında Isparta Mimarlar Odası İnşaat ruhsatının alınıp, inşaatın başlayabilmesi için insiyatif kullanan, projeyi onaylayarak startı veren kurum olmuştur. Ancak bu yapılırken tarafların hukuksal hakları sekteye uğratılmayacak şekilde davranmaya dikkat edilmiştir.

Durum böyleyken kullanmış olduğumuz doğru inisiyatifin takdirini ilgili kişilerden görmeyi beklerken, ayrıca yatırımcı yoluna devam ederken, şahsımla ilgili ve yatırımın durdurulmuş gibi gösterilmesiyle ilgili yapılan açıklamalar ve yaratılan spekülasyonlara anlam vermekte zorlanmaktayım. Konunun bu kadar tekrar tekrar, yanlış bilgilerle ele alınmasının ve gündemde tutulmasının farklı amaçlara hizmet ettiğini düşünmekten kendimi alamıyorum.

Artık tüm Ispartalıların bildiği ve şaşırmadığı her zamanki dedikoducu tavrıyla, ciddiyetten ve bilgiden uzak açıklamalarla kamuoyunu yanlış yönlendiren ve bilgi kirliliği oluşturan, ünvanımın ne olduğunu ve oda yönetmeliklerini bile bilmeden, ismimimi zikretmekteki ve şahsıma yönelik olumsuz kulis yapma amacının ne olduğunu anlayamadığım, Ispartalı tarafından seçim sandığında kendisine gerekli cevap verilmiş olmasına rağmen, hala hangi sıfatla konunun içine dahil olduğunu kavrayamadığım, şahıs olarak ciddiye almadığım Sayın Hasan Balaman’ı kamuoyuna şikayet ediyor ve Isparta menfaatleri için bu kişinin Isparta’nın üzerinden biran önce ellerini çekmesini temenni ediyorum.

İyi niyetli olmalarına rağmen Sayın Balaman’ın dedikodularından dolaylı olarak, farkında olmadan etkilenerek konulara ilişkin açıklamalarda bulunan diğer arkadaşlarımızdan ve kurumlardan ise, kafalarında oluşan soru işaretleri varsa şahsımla direkt iletişime geçmelerini, vesvese ve dedikoduyla özdeşleşen bu şahsın emellerine alet olmamalarını, rica ederim.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.