Balaman 'Tehdit Ediliyorum'

MHP İl Başkanlığı’nın Belediye İş Hanı 5’nci kattaki binası 8 Mart’ta yeniden ihaleye çıkarılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2011 09:41
Balaman 'Tehdit Ediliyorum'

MHP İl Başkanlığı’nın Belediye İş Hanı 5’nci kattaki binası 8 Mart’ta yeniden ihaleye çıkarılıyor.

6 Nisan 2010 tarihinde Belediye tarafından muhammen bedeli 45 bin liradan kiralanmak üzere ihaleye çıkarılan parti binası, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman’ın da ihaleye girmesi sonucu 367 bin liraya MHP’ye kiralanmıştı. Ancak söz konusu ihale Belediye Başkanı tarafından iptal edildi. Bunun ardından yeniden ihaleye çıkarılan bina bu kez kiraya değil, satışa çıkıyor.

Yer için 525 bin lira muhammen bedel belirlenmesine tepki gösteren Belediye eski Başkanı Hasan Balaman, binanın gerçek değerinin 1.5 milyon lira olduğunu ileri sürdü. Balaman ayrıca bina satışını mahkemeye taşıyacağını ima etti.

Hasan Balaman, “Yaklaşık 1600 metrekarelik bir yer. İlk olarak kiralama ihalesi yapıldı ve kendi partilerinin yönetimindeki kişiler 367 bin TL teklif verdi. Biz de 365 bin TL teklif sunduk. Ancak Günaydın, yüksek rakamlı ihale olmasına rağmen kiralama ihalesini iptal etti. Şimdi de 1600 metrekarelik yeri 525 bin TL karşılığı satışa çıkardı. Siz kendi malınız olsa 365 bin TL kira teklifi verilmiş bir yeri 525 bin liraya satar mısınız? 1.5 yılda kendini amorti edecek bu binayı bu rakamdan satışa çıkarırken hiç mi utanmadınız hiç mi sıkılmadınız? Benim MHP’li vatandaşlarla bir sorunum yok. Benim isyanım Isparta’nın hakkı olan binanın ucuz bir rakama peşkeş çekilmek istenmesidir.  Bu binanın gerçek değeri 1.5 milyon TL’nin üzerindedir. Gidin bir emlakçıya sorun yıllık 365 bin TL kirası olan bina 525 bin TL’ye satılır mı?” diye sordu.

İhaleye girip girmeyeceğine Salı günü karar vereceğini söyleyen Balaman, kendisine ihaleye girmemesi için tehdit ve şantaj yapıldığını iddia etti.

İhaleye sadece MHP ve kendisinin gireceği gibi bir durum olmadığını aktaran Balaman, tüm Ispartalıların bu ihaleye katılabileceğini dile getirdi. Salı günü saat 14:00’e kadar teminatı yatırıp, noterden vekaletname verdiği kişi aracılığıyla ihaleye girebileceğini ileten Balaman, “Eğer girersem buranın gerçek değeri olan 1.5 milyon TL’den aşağı teklif vermem” dedi.  

Balaman, “Benim ve ailemin başına bir şey gelmesi durumunda tek sorumlusu İsa Yalçın ve Yusuf Ziya Günaydın’dır” dedi. Balaman, “Beni böyle yıldırmaya çalışacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Isparta hakkı ve menfaatlerinden Ispartalı olarak taviz vermem. Zaten adli makamlara da şahsıma, aileme ve yakın çevreme Allah korusun bir şey olması halinde sorumlusunun Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın olduğunu ilettim” diye konuştu.

Yıllık kirasına 365 bin liraya verilen binanın Belediye yönetimi tarafından aylık 4 bin liraya işgaliye olarak kiralanmasını ‘hukuksuzluk’ olarak değerlendiren Balaman, “Burada nerde adalet. Bunun en güzel cevabını Isparta halkı sandıkta verecektir” ifadelerini kullandı.

Balaman, MHP Şarkîkaraağaç Belediye Başkan Adayı Ramazan Kabalak ile Atabey Belediye Başkanı Ali Bal’ın açıklamalarının devletin ilgili kurumları tarafından dikkate alınmasını istedi.

Balaman sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün kiralarını ödeyemeyenler dana önce kiracısı olup çıkarılan yerin kira bedelini nereden buluyorlar? Bunu Isparta’nın takdirine bırakıyorum. Zaten Atabey Belediye Başkanı Ali Bal itiraf etti. İsa Yalçın’ın maddi arzularını doyuramadığını söyledi. Ayrıca Şarkikaraağaç MHP Belediye Başkan Adayı Ramazan Kabalak da bazı ihalelere kendisinin neden sokulmak istenmediğini Günaydın’a sorun demesi ne anlama geliyor?” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum