Balaman’dan Başkan Günaydın'a Salvolar

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, halk arasında Yeni Çarşamba Pazarı olarak bilinen alanda yapımına başladığı Kapalı Pazar ve Fuar alanının tanıtım töreninde Belediye eski Başkanı Hasan Balaman’ı sert sözlerle eleştirmişti. Günaydın’ın bu eleş

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2012 14:21
Balaman’dan Başkan Günaydın'a Salvolar

Yusuf Ziya Günaydın’ı denizde rotasını kaybeden gemiye benzeten Belediye eski Başkanı Balaman, “Günaydın iş yapamamanın rehaveti içerisinde ne söylediğini bilmiyor” dedi.

“Benim dönemimden daha fazla borcu var”
Balaman’ın gündeminde belediyenin borçları da vardı. Kendi dönemindeki borçlar ile Belediye Başkanı Günaydın dönemindeki borçların karşılaştırılmasını isteyen Belediye eski Başkanı Hasan Balaman, “İddia ediyorum benim dönemimden daha fazla borcu var. Ben resmi evraklarla konuşuyorum. Eğer kendisi açıklamazsa ben açıklayacağım. Belediye’nin, şirketlerin ne kadar borcu olduğunu söyleyeceğim. Benim dönemimde belediye batmış diyor. El insaf ya. Ben yatırım yaptım da borç oldu. Sana sorarlar bir dikili ağacın var mı diye? Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde inşallah işlerim yarım bırakmazsın. Geçen döneminde de yarım bırakmıştı. Ben ona dedim. Benim yaptığım icraatlara sahip çıksın başarılı olur diye. Ama o mirasyedilik yapıyor” diye konuştu.

“Pişkin pişkin açıklama yapıyor”
Belediye’nin SSK ve vergi gibi borçlarını İller Bankasından yapılan kesintilerle ödediğini söyleyen Belediye eski Başkanı Balaman, “Bizim AK Parti iktidarımızın çıkardığı yasayla bunu yapıyorsun. Bunları niye söylemiyorsun?” diye konuştu.

172 yılla yargılanın kendisinin değil, Günaydın olduğuna dikkat çeken Balaman, “Ağır cezada görevi kötüye kullanma, örgüt liderliği yapmaktan ben yargılanmıyorum. Benim eşim, dostum yargılanmıyor. Birde pişkin pişkin çıkıp açıklama yapıyor. Biraz edeb yahu” dedi.

Günaydın’ın “vaktim yok, işim çok” yönündeki açıklamalarına da değinen Hasan Balaman, “Buna günaydın derler. Kış uykusundan yeni uyandın galiba” şeklinde konuştu.

Demirköprü’deki 20, Şehri Gül sitesindeki Belediye’ye ait 30 konutun satıldığını belirten Balaman, Günaydın’a “Hani belediyenin yatırımları satılmazdı? Niye satıyorsun? Bu paralarla festivalin faturalarını mı karşıladınız? Bunları da açıkla Sayın Yusuf Ziya Günaydın”dedi.

Yalçın’a da cevap verdi
Kapalı Pazar ve Fuar Alanı projesinin tanıtım töreninde Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın gibi Belediye eski Başkanı Hasan Balaman’ı eleştiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Belediye’nin bırakın hizmeti, kapısının açılacak hali yoktu. Çünkü herkesin cebine göz dikmişti” dedi.

Günaydın’ın açıklamaları sert bir dille yanıt veren Balaman, aynı sertlikle MHP’li Yalçın’a da cevap verdi.

MHP’li Yalçın’a belediye yönelik operasyon üzerinden yüklenen Hasan Balaman, “Maalesef Sayın İsa Yalçın haddini bilmemektedir. İsa Yalçın önce belediye başkanıyla birlikte ağır cezadaki konumlarına baksın. İddianamedeki telefon konuşmalarına bir baksınlar. Kim nereye göz dikmiş” dedi.

Uzaktaş’a teşekkür etti
Belediye yönelik eleştirilerde bulunan ve Balaman döneminde yapılan icraatlara sahip çıkan AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş’a da teşekkür eden Balaman, “Ben İl Başkanımın her zaman arkasında ve destekçisiyim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum