Bankada Parasını Unutanlar Var

Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şükrü Kaya, bankada parasını unutanlara uyarılarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2011 17:45
Bankada Parasını Unutanlar Var

Son yıllarda banka sayısının ve kredi kartı kullanımının artması sonucu her bankada hesap açıldığına dikkat çeken Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şükrü Kaya, "Bugün hemen hemen herkes birden fazla banka ile çalışıyor. Birde unutkanlığımızı eklersek zaman zaman hepimiz ufak tefek meblağları bankalarda unuttuğumuz oluyor. Bunlar arasında birçok vakıf, dernek, kooperatif ve bilhassa arazi istimlaklerinde kişilerin bilgisi dışında devletin, istimlak bedeli olarak bankalarda açılan hesaplara yatırılan ve hak sahipleri tarafından çekilmeyen paralar da bulunmakta" dedi.

BANKALARDA UNUTULAN PARA 73 MİLYON TL
2010 yılında bankalarda unutulan para toplamının 37 milyon TL olduğunu ve son 3 yılda unutulan para toplamının ise 73 milyon TL'ye ulaştığını kaydeden Kaya, "Milli Piyango ve şans oyunlarında da aynı. Bilet alırız bakmayı unuturuz. Şans oyunlarında da son 5 yılda unutulan ikramiye tutarı 144 milyon TL" dedi.

LİSTELER İNTERNET'TE
Kaya, Bankacılık Kanununun 62.maddesine göre bankalar nezdindeki mevduatlarla ilgili hak sahibinin en son talebi, işlemi yada herhangi bir yazılı talimatı baz alınarak, o tarihten sonra 10 yıl içinde aranmayan takip edilmeyen paraların zaman aşımına tabi tutulduğunu da hatırlattı.

Kaya, "2010 yılı sonu itibariyle zaman aşımına uğrayan paralarla ilgili listeler bankaların internet sitelerinde ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu internet sitesinde Şubat ayı başında yayınlandı.Listeleri 30 Nisan tarihine kadar görme imkanı olup, açıklanan listede adı olanlar, ölmüşse varisleri; 30 Nisan tarihine kadar başvuru yaparak paralarını alabilirler. Bu tarihten sonra paraları üzerinde herhangi bir hak talebinde bulunamazlar. Bu paraların tamamı bu tarihten sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilecektir.Unutulan hesap sahipleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu zamanasimisorgu.tmsf.org.tr internet sitesinden ismini yazarak rahatlıkla arayabilirler" uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.