Başbakan Erdoğan, Isparta'da Demirel'i Eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i, memleketi Isparta'daki mitingde de eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2011 08:46
Başbakan Erdoğan, Isparta'da Demirel'i Eleştirdi

Memleketi Isparta'da da 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yönelik eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşte eski Cumhurbaşkanlarımızdan, hemşehriniz, Sayın Demirel, devlet adamlığı noktasındaki tecrübesini bir kenara koyalım. Ama siyasette halk partisi için 'Halk partisi devlete resmen silah çeken eşkıyanın koruyucusudur. Şehit düşen askerin polisin ve devlet görevlisinin hakkını aramaz da şehir eşkıyası, kır eşkıyası diye adlandırılan bir takım canilerin koruyucusu kesilir' diyordu. Şimdi kime akıl hocalığı yapıyor Sayın Demirel? CHP'ye, MHP'ye. Yeter ki AK Parti iktidar olmasın diye bu savaşı veriyor. "

Miting alanında Demirel adının geçtiği zamanlarda kalabalıktan "Yuhh" sesleri yükseldi.

"Ben futbol takımı tutar gibi parti tutanlara sesleniyorum: Gelin bu Oyunu bozalım. Eser siyaseti başkadır. İstismar siyaseti başkadır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün Hopa'daki şehir eşkıyasına, Doğu Güneydoğu'daki şehir yapılanmasına sahip çıkan CHP budur. Başka ne diyordu Sayın Demirel? 'CHP dışarıya memleketi jurnal etmektedir' diyordu. İşte bugün Türkiye'yi İsrail'e şikayet eden CHP, o günkü CHP'den tamamen farksızdır. Önceki gün Sayın Kılıçdaroğlu, bir gazeteciyle şunu söylüyor: 'Dayan Yorgo biz geliyoruz'. Yunanistan'ın en büyük gazetesi de dün bu ifadelerle adeta dalga geçti. 'Dayan Yunanistan Kılıçdaroğlu geliyor' diye. ya böyle anamuhalefet partisi genel başkanı olur mu? Maşallah CHP Genel BaşkanI değil, Süperman mübarek. Emekliyi, çiftçiyi, öğrenciyi kurtarmakla kalmadı şimdi de Yunanistan'ı kurtarıyor. "

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum