Başbakan Erdoğan'a Mektup Yazdılar

Isparta'dan Başbakan Recep Tayyip Erdığan'a mektup var...

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2014 13:20
Başbakan Erdoğan'a Mektup Yazdılar

CHP Isparta Gençlik Kolları, Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde bir mektup yazıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.

CHP Isparta Gençlik Kolları imzasıyla gönderilenmektup şöyle;

Sayın Başbakan, Taksimde gezi parkı protestosunun yıl dönümüne yaklaşıyoruz. Öncelikle Gezi Parkının bizler için ne demek olduğunu belirtmek isteriz. Taksimde Gezi parkı direnişleri sadece iki ağaç değil hükümetinizin faşizmi altında ezilen, yıllardır acı çeken halkımızın direnişidir. Ve bu direniş ülkemizin her köşesine dalga dalga yayılmıştır. Taksim direnişinin zaman tüneline baktığımızda kitlesel bir halk direnişi olduğunu görebilmekteyiz.

Taksim direnişi, Atamıza ‘’ayyaş‘’ diyen; Reyhan’lıda önlem almayarak katliama sebep olan; Uludere’de çocuklara bomba yağdıran; askeri, öğrenciyi, gazeteciyi, profesörü sebepsiz kanıtsız içeri tıktıran; THY’da işten attıran; madenlerde işçilerin ölümüne sebep olan, ülkemizi yasaklar cenneti haline getiren olumsuz eylemler sonucu ortaya çıkmış bir direniştir.ajans32

Taksim direnişi; anayasada var olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına vurulmuş bir prangadır. Anayasal olan bu hak engellenmeye çalışılsa da bu direniş demokrasi ve insan hakları adına Türkiye’de güzel ve güneşli günler göreceğimizin bir göstergesidir. Atatürkçülüğü bir hayat felsefesi olarak benimseyen ve gündelik hayatın bu doğrultuda ele alan biz Atatürkçü gençler olarak; Cumhuriyet’i yüceltecek ve çağdaşlaşma yolunda emin adımlar atacağımıza inancımız tamdır. Bu vesileyle gezi parkı; işsizliğe, yoksulluğa, yağmaya, talana karşı durmanın ve anayasal özgürlüklerin korunmasının bir sembolü olmuştur.

Gezi parkında siyasi parti ayrımı gözetmeksizin katılan eylemcilerin halktan ibaret olduklarını tekrar hatırlatmak isteriz.

Hükümetinizin ileri demokrasi diyerek sözde demokrasi paketleri hazırlayıp; Diyarbakır’ da ‘terörist başı aponun’ posterleriyle eylemlere çıkanlara ‘’gül’’ verip, Taksimde elinde TÜRK Bayraklı gençlere; biber gazını, copu, TOMA’ları, plastik mermi ve gerçek mermilerin kullanılması reva görülmüş, bunların sonucunda yaralılar ve hatta bu orantısız güçler sonucunda ölümlere sebebiyet verilmiştir. Bu da sizlerin ileri demokrasi denilen söylemlerinizin aslında ileri faşizmden ibaret olduğunu göstermektedir.

Gezi direnişinin yıl dönümünde gerek yitirdiğimiz canlar ve gerekse ülkemizin kaybettiği imaj nedeniyle sizleri vicdanınızla baş başa bırakıyor, Gezi direnişinin yıl dönümünde bir kez daha yüksek bir sesle haykırıyoruz “daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye” umuduyla. Saygılarımızla…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.