Başbakan Hava Okulu İle Bizzat İlgileniyor

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek, Isparta’ya yapılacak olan ve maliyeti 200 milyon lirayı bulan Kara Havacılık Okulu inşaatının 2,5 senede bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2011 18:58
Başbakan Hava Okulu İle Bizzat İlgileniyor

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek, Isparta’ya yapılacak olan ve maliyeti 200 milyon lirayı bulan Kara Havacılık Okulu inşaatının 2,5 senede bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Dilek, ihalenin 21 Ocak’ta yapılacağını söyledi.

Sait Dilek, CİHAN’a yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanlığı'nın Ankara Etimesgut’taki Kara Havacılık Okulu’nu Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na taşınması amacıyla 21 Ocak’ta ihaleye çıkacağını söyledi. Maliyeti 200 milyon lirayı bulunan Kara Havacılık Okulu projesinin Isparta adına önemli bir yatım olduğunu ifade eden Dilek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu işi bizzat takip ettiğini söyledi.

Okulun faaliyetine başlaması için 102 bin metrekarelik bir alanda inşaat çalışması olacağını ifade eden Dilek, “ Helikopter ve küçük uçak pistleri, acil birimler, 4 adet hangar, konferans salonları, bakım merkezi, yatakhaneler için binalar yapılacak.” dedi.
Süleyman Demirel Havalimanı'nda önümüzdeki hafta yapılacak olan ihale sonrasında başlanacak olan çalışmaların normal de 4 yıl süresi olduğunu ifade eden Dilek, “Milli Savunma Bakanımız Vecdi Gönül ile görüştüm. İhale sonrasındaki zamanda biraz daha gayretle bitirme süresinin 2,5 yıla inebileceğini söyledi. Beklentimiz okul inşaatını kısa sürede bitirilmesidir.” diye konuştu.

Sait Dilek, her yıl yurt içi ve yurt dışından bin civarında pilotun burada eğitim göreceğini belirterek, en az 2 bin pilotla 10 bin sivil memurun da Isparta'ya gelmesinin beklendiğini kaydetti. Dilek, bunun Isparta ekonomisini hareketlendireceğini savundu. İnşaatın başlamasını ardından 100 milyon liralı bir inşaat malzemesinin Isparta’dan karşılanacağını ifade eden Dilek, bunun kent ekonomisi için önemli bir rakam olduğunu anlattı. Dilek, Isparta’nın önümüzdeki günlerde tarım ve turizmden sonra bir asker kenti olmaya aday olacağını anlattı.

MESUT MERCAN/ISPARTA CİHAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.