Başdeğirmen’e Teşekkür

Başdeğirmen’e Teşekkür

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2021 16:41
Başdeğirmen’e Teşekkür

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, yönetim kurulu üyeleri ve medya temsilcileri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Baş, Başkan Başdeğirmen’e yerel basına vermiş olduğu desteklerden teşekkür ederek ve ziyaretin anısına dekoratif daktilo figürü hediye etti.

Isparta’da yerel medya kuruluşlarının sahipleriyle birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ettiklerini söyleyen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, “Basına bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı meslektaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum. Bizim görevimiz sizin yaptığınız hizmetleri kamuoyuyla paylaşmak, doğru bilgiyi doğru şekilde aktarmak” dedi.

Isparta’da 13’ü vasıflı 1’i vasıfsız 14 yerel gazetenin olduğunu ve yaklaşık 150 kişilik çalışan kadrosunun bulunduğunu dile getiren Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mustafa Baş, “Bu gazetelerin de ayakta kalması gerekiyor. Sektörümüz ciddi anlamda sorunlar yaşıyor. Kâğıda yüzde 300 gibi bir zam söz konusu, bizim sektörde dağıtımından, gazete kırımına, matbaadaki boyasından, baskısına kadar sektörümüz ciddi anlamda zorda. Tabi ki, sizlerin belediye olarak bizlere vermiş olduğunuz destek çok önemli. Gazeteci büyüklerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte sizleri ziyaret etmek istedik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in esnaflıktan geldiğini ITSO Başkanlığı yaptığını, TOBB’da görevler aldığını belirten Demokrat, İlke ve Objektif Gazeteleri İmtiyaz Sahibi Emre Altuğ da “Esnafın halinden en iyi başkanımız anlar” derken ülkenin şu anda kritik bir süreçten geçmekte olduğunu bazı kalemlerde ciddi zamlar geldiğini söyledi. Altuğ, “Bunları stokçuluk, kötü niyetli insanlar kavramında da değerlendirebiliriz. Devletimiz bunlarla ilgili yasal düzenlemeleri yapmakta. Bizlerin amacı mevcut çalışanları işlerinde tutabilmek, çalışanlarımızın evlerine ekmek götürebilmelerini sağlamak. Temel prensibimiz şu anda kar etme üzerine değil, mevcut olanı korumak üzerine çalışmadır. Esnaflıktan gelen başkanımızın da bizleri çok çok iyi anladığını biliyorum” şeklinde konuştu.

Manşet Gazetesi Sahibi Hakan Yaman da bugüne kadar 11 belediye başkanı ile çalıştığını ve meslekte 30 yılı geride bıraktığını söyleyerek, “En şansız belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen. Göreve geldiği günden itibaren Türkiye’de pandemi, orman yangınları, sel felaketleri, depremler gibi badirelerin içerisinde başkanımız Isparta’ya güzel hizmetler yaptı. Bu hizmetleri bizlerde kamuoyu da biliyor. Şahsım ve arkadaşlarım adına başkanımızı yaptığı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor, kutluyorum” dedi.

Gazeteci arkadaşlarının görüşlerine katıldığını ve geçen sene pandemi döneminde haftada iki gün gazete çıkardıklarını hatırlatan Yaman, “Sevgili başkanımız yerel basın mağdur olmasın diye bizlerin yanında oldu, bizler bunu unutmuş değiliz. Bundan sonraki süreçte de başkanımızın destek olacağına eminim. Yerel yönetimler, yerel gazeteler, yani biz aslında etle, tırnak gibiyiz. Birbirimizden asla kopamayız. Her zaman birbirimize sahip çıkacağız. Her zaman başkanımızın yanındayız, kendisine desteğimiz, sevgimiz, saygımız sonsuz. Bugüne kadar vermiş olduğu desteklerden dolayı da şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de başkanımızın yanındayız. Kendisinin de bizim yanımızda olacağına inanıyorum. Başkanımıza başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Oluşum Gazetesi ve bomba32.com haber sitesi imtiyaz sahibi Tarkan Çetin de Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in 3 yıllık görev süreci içerisinde yapmış olduğu çalışmalarını basın mensupları olarak yakından takip ettiklerini aktardı. Çetin, “Göreve geldikten sonra pandeminin en hızlı olduğu dönemlerde esnek mesai ve diğer noktalar hususunda hizmetler aksayacak diye düşünüyordum. Ancak bugün baktığımızda ciddi çalışmalar yaptınız. Yılların kanayan yarası ITKM’ye neşter vurdunuz. Muhteşem bir belediye kültür merkezini açtınız. Paha biçilemez bir eser oldu. Seçimlerden sonra ‘yeni otogarı yapmayacak’ söylentileri vardı. Bunu da yapacağınızı söylediniz, en mutlu olduğum konulardan birisi de o oldu, ayın 20’sinde de ihalesi varmış. Kirazlıdere’yi harika bir seyir terası yaptınız. Yarım kalan müze tamamlanıyor. Semt sahalarını yaptınız. Belediyeye yeni hizmet binaları kazandırdınız. Kötü koku bir sorundu ve bu konuda her yıl özellikle yaz aylarında binlerce yorum ve şikayet gelirdi. Artık bu sorun da ortadan kalktı. TOKİ konutları yapılıyor, en önemli konulardan birisi bu. Açtığınız yollar, alt geçit yapıyorsunuz. Bu çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum” dedi.

Ispartaspor’un yıllarca BAL’da mücadele ettiğini aktaran Çetin, Başkan Başdeğirmen’in her dönemde takımın yanında olduğunu ve her türlü desteği verdiğini hatırlattı. Çetin, “9 ayda takım 2.lige kadar çıktı. Takıma otobüs desteğiniz oldu. İnşallah PTT 1.lig ve süper lige de çıkmak nasip olur. Ispartaspor’a vermiş olduğunuz maddi ve manevi destekleri de biliyoruz” görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta’ya hizmet noktasındaki çalışmalarda çok iyi gittiğini belirten Tarkan Çetin, “Yiğidi öldür hakkını ver derler. Hakkınızı teslim ediyorum, güzel şeyler yapıyorsunuz” ifadelerinde bulundu. Gazeteciler olarak Isparta’nın tarafında olduklarını ve olumlu yada olumsuz gördükleri her konuyu ele aldıklarını belirten Çetin, “Başarılarınızın devamını diliyorum. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, yaptıkları çalışmaların kamuoyuna yansıtılması noktasında medyanın önemli desteğini aldıklarını belirtti. Başkan Başdeğirmen, “Sizler olmasanız bizler yapmış olduğumuz çalışmaları kamuoyuna anlatmakta güçlük yaşarız. Medya kuruluşları aracılığıyla yapmış olduğumuz hizmetleri vatandaşlarımıza ulaştırabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinden dolayı dünyanın ve ülkenin belli sorunlar yaşadığını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Diğer ülkelerden daha iyiyiz, ancak sorunlar da yaşanıyor. Aşmak için mücadeleler veriliyor” derken, ekonomik olarak da fahiş fiyat artışlarını da gördüklerini belirtti. Başdeğirmen, “Stokçuluk yapanlar, fiyatları fahiş miktarda arttıranlar bizleri üzüyor. Maalesef bunlarda sizlerin çalışma şartlarını zorluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan fahiş fiyatlarla ürün satanlarla stokçulara karşı büyük bir mücadele başlattı. Bu insanlara karşı ağır yaptırımlar gelmeye başladı. Sadece gıda da, kağıtta değil, otomobilde bile stokçuluk yapıldığını görüyoruz, bugüne kadar yaşanmış bir durum değil. Hakkaniyet dışında bir para kazanmak bu tür yollara tevessül etmek kadar kötü bir şey yoktur. Her şeyin kısa süre içerisinde normale döneceği inancındayım” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediyesi olarak yerel medya kuruluşlarının yanında olduklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “Sizler bizlerin beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarımızsınız. Allah çalışmalarınızda kolaylık versin. Ziyaretleriniz için teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.