Başka Eğirdir Yok…

Başka Eğirdir Yok…

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2019 15:04
Başka Eğirdir Yok…

SDÜ, konuşlandığı çevreyi pozitif yönde değiştirmek ve geliştirmek için çaba gösteriyor. Isparta'ya güven veren projelerden biri de Türkiye'nin 2'nci büyük tatlı içme suyu kaynağı olan Eğirdir Gölü için geliyor. SDÜ, 6 Şubat Çarşamba günü bu nadir ekosistemin daha iyi korunması için tüm tarafları bir araya getiriyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Türkiye'nin 2'nci büyük tatlı içme suyu kaynağı olan; Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) verilerine göre 225 kuş türünün habitatı olan Eğirdir Gölü'nün sorunları ve çözümleri için tüm tarafları bir araya getiriyor.
Isparta Valiliği, Ispartalılar Eğitim Kültür Sağlık Turizm Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (ISVAK) ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) işbirliğinde ''Gözbebeğimiz: Eğirdir Gölü: Sorunlar- Çözümler'' Paneli 6 Şubat Çarşamba günü saat 09.30’da Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

TÜM TARAFLAR BİR ARAYA GELECEK
ODTÜ emekli Öğretim Üyesi ve DSİ eski Genel Müdürü Prof. Dr. Doğan Altınbilek'in yöneteceği ilk oturumda İnşaat Yüksek Mühendisi Ramazan Topraklı, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin konuşacak.

Prof. Dr. Semra Kurucu'nun yönetici 'Eğirdir Gölü Su Bütçesi' oturumunda ise Prof. Dr. Mehmet Ekmekçi ve DSİ'den Ahmet Özbek ile Himmet Kargı yapılan çalışmaları anlatacak. Meteoroloji Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Kaya ise ihtisas alanındaki çalışmalarını paylaşacak.
'Eğirdir Gölü Su Kalitesi' oturumunun yöneticiliğini Prof. Dr. Ayşen Davraz yapacak. SDÜ Su Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şehnaz Şener, SAREM Temsilcisi Dr. Cafer Bulut ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden Çiğdem Özonat, alanları ile ilgili bilgiler aktaracak.

'Eğirdir Gölü Su Ürünleri ve Kuş Faunası' oturumu Prof. Dr. İskender Gülle başkanlığında gerçekleştirilecek. IUBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Küçük, Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, Prof. Dr. İlhami Kiziroğlu, Prof. Dr. Ali Erdoğan sorunlar ve çözüm yollarını analiz edecekler

Kapanış oturumlarında ise 'Çözüm Önerileri' yer alacak
Prof. Dr. Doğan Altınbilek, Prof. Dr. Mehmet Ekmekçi, DSİ 18'inci Bölge Müdürü Mahmut Berber, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif Özongun, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir Çınar ve ISVAK Temsilcisi Zeki Tarhan konuşma yapacak.

Eğirdir Gölü Havzası, Avrupa'yı da kapsayan 'Batı Palearktik' olarak biliniyor. Afrika Göç Yolu Rotası'nda da yer alan Eğirdir Gölü Havzası biyoçeşitlilik yönünden uluslararası öneme sahip bir ekosistem
Havza, Türkiye'deki 454 kuş türünden 225'ine habitat oluşturuyor.
Eğirdir Gölü Havzası, ''Önemli Doğa Alanı (ÖDA)'' ve ''Önemli Kuş Alanı (ÖKA)'' ilan edildi.

Kızılırmak Deltası'ndan sonra Türkiye'nin 2'nci Büyük Kuş Cenneti olan Eğirdir Gölü Havzası'nda sakar meke, tepeli patka, macar ördeği, karabatak yaşıyor. Saz kedisi de önemli havzanın önemli varlıklarından biri.

Eğirdir Gölü, ''Özel Hüküm Belirleme ve Havza Koruma Planı'' kapsamında korunuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum