Başkal’dan Gençlik Konseri

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Isparta Belediyesi Gençlik Konseri düzenledi. Kültür Sinemasında saat 20.00’de yapılacak olan Gençlik Konserinde Başkal Konser verecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2011 12:53
Başkal’dan Gençlik Konseri

Kurtuluş Savaşının başlangıcı ve Türklerin asla bölünemeyeceği ve parçalanamayacağının bir göstergesi olan 19 Mayıs gününü gençliğin asla unutmaması gerektiğinin altı çizildi.

Tarihimizdeki bu şanlı günün anlam ve öneminin bir kez daha hatırlanması için düzenlenen bu konsere talebin yoğun olacağı bekleniyor.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini daha iyi anlayabilmek için Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun yolculuğunu bir kez daha hatırlamamız gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk’ün Samsun’a ayak basışıdır. Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul’dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler. Samsun’a ayak basışının taşıdığı önem Atatürk’ün Büyük Nutku’nu 19 Mayıs 1919 Samsun’a çıkışı ile başlatmasından anlaşılmaktadır.

İşte böyle bir şanlı günde Isparta Belediyesi olarak bir konser düzenledik. 19 Mayıs 2001 Perşembe günü saat 20.00’de Kültür Sinemasında değerli sanatçılarımızdan biri olan Başkal bir konser verecek. Bu konsere tarihi ile gurur duyan gençliğimizi bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum