Başkan Başkanı Topa Tuttu: Yalvaç OSB'yi Sordu

9 yıldır sürüncemede kalan Yalvaç OSB konusunda Belediye Başkanını vurduymazlıkla suçlayan YALTSO Başkanı zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Başkan Başkanı Topa Tuttu: Yalvaç OSB'yi Sordu

9 yıldır sürüncemede kalan Yalvaç OSB konusunda Belediye Başkanını vurduymazlıkla suçlayan YALTSO Başkanı zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Yalvaç'ta büyük umutlarla 2014 yılında temeli atılan Yalvaç OSB'de aradan geçen 9 yılda bir gelişme yaşanmaması ilçe halkı hem de Ticaret ve Sanayi Odası'nı rahatsız etti.

İlçede yayımlanan bir gazeteye açıklamalarda bulunan Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yalçın Kurucu, OSB'nin yerinde saymasının tek sorumlusunun yerel yönetim olduğunu 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Halil Hilmi Tütüncü'nün kulak üstü yattığını belirterek zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMADAN SATIR BAŞLARI:

"Bizim göreve geldiğimiz 2018 Nisan’ında, Yalvaç Belediyesi’nin ortaklığı bakanlık tarafından tescil bile edilmemişti.

Yalvaç TSO olarak Kuruluş Protokolü’nün bakanlıkça onaylanmasını sağlayacak çalışmaları yaptık ve Yalvaç Belediyesi’nin %34 hissesini onaylattık.

Yalvaç OSB’nin hayata geçmesi için verdiğimiz mücadelede, %15 olan hissemizin %9’unu

Yalvaç Belediyesi’ne devrettik. Son durumda OSB’de %51 hisse Isparta İl Özel İdaresi’ne ait, %43’ü Yalvaç Belediyesi’ne ait, %6’sı Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’na aittir.

Yalvaç Belediyesi böyle bir oluşumda ikinci büyük ortak olması ve Yalvaç’ın önünü açacak istihdam sağlanması, şehre değer katacak olmasına karşın; OSB için bünyesinde bir birim bile oluşturmamış, konuya her zaman yabancı kalmıştır. Sorunu çözme iradesi olsa, her şey çözülür.

Ortağı olduğumuz OSB konusunda son dönemde bazı sorunların olduğunu, biz de sayenizde basından duyduk, öğrendik; ne yazık ki biz de ilgililer tarafından bilgilendirilmedik.

Yalvaç OSB’deki parselleri tahsise açamayışımızın nedenlerinden biri, Eğirdir Gölü’nü Koruma Kararları nedeniyle, OSB’de sadece meyve paketleme tesislerine yatırım tahsisi yapılabileceği, diğer yatırımlara izin verilemeyeceği hususudur.

SEÇİM DÖNEMLERİNDE VAAT ETMİŞTİ

Yalvaç OSB için göreve başladığı 2014’ten bu yana geçen 9 yıllık sürede ne yazık ki belediye başkanı üzerine düşen görevi yerine getirmemiştir. Halbuki hem o seçimde hem de 2019 seçiminde vaatleri arasında ilk sıralarda OSB’nin hayata geçmesi yer almıştı.

Maalesef her seçim zamanı öncesinde OSB’ye değinip, seçimden sonra OSB’ye gereken önem ve değer verilmemiştir.

BU İŞİN TEK SORUMLUSU BAŞKANDIR

Yalvaç Belediyesi bugün gerek işgücü gerekse ekipmanları ile OSB’yi kendi imkanlarıyla bitirme gücüne sahiptir. Ama bunu yapmak yerine nedense hep topu taca atmayı tercih etmişlerdir. Geldiğimiz noktada, dokuz yıllık tembelliğin maliyeti ilçemize ve OSB’ye kat be kat artmıştır. 2014’ten bu yana OSB için yapılacak yatırımların maliyetleri neredeyse on kat artmıştır. Bunun faturasını ne yazık ki Yalvaç olarak hep birlikte ödemekteyiz, ödeyeceğiz. Ödeyeceğimiz bu bedelden daha da maliyetli olanı; yıllar içerisindeki istihdam, üretim ve ekonomik kaybımızdır. Bunları geri döndürmek daha da zordur. Tüm bunların birinci sorumlusu belediye yönetimindeki arkadaşımızdır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.