Başkan Gök Eğirdir Dosyasını Verdi

Başkan Gök Eğirdir Dosyasını Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Haziran 2021 09:46
Başkan Gök Eğirdir Dosyasını Verdi

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Isparta’ya gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’ya Eğirdir’in talepleri ile ilgili bir dosya sundu. Dosyada elmadan Eğirdir Gölü’ne kadar bir çok önemli konudaki talepler gündeme getirildi.  

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün hazırladığı ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’ya sunduğu dosyada şunlara yer verildi;

“Eğirdir ilçemiz de 10,000 ton olmak üzere il genelinde 70,000 ton elma stokumuz vardır mevcut elma fiyatları maliyetlerinin altında olup sezonun son günlerindeyiz. Üreticinin  elindeki elmaların değerlendirilmesi amacıyla tarım kredi kooperatifleri genel müdürlüğü bölgemizde tespit çalışmalarını yaptı. Tarım kredi kooperatifleri genel müdürlüğü pazarlama imkanları, kamu kurumları ihtiyaçları veya belediyeler ihtiyaçları çerçevesinde desteğinizi arz ederiz. 

Eğirdir ilçemizde yapılması planlanan Çay barajı ve Tepeli göleti cazibeli sulama imkanından faydalanılması ve Eğirdir gölü su rezervinin korunması açısından önem arz etmekte olup yatırım programına alınabilmesi için desteğinizi arz ederiz. Eğirdir gölü su rezervinin korunması ve yükseltilmesi için Aksu Baklan, Bağıllı deresinden Akdeniz e giden suyun yılanlı ovasının ıslahı da düşünülerek Eğirdir gölüne açık kanal ile aktarılması için DSİ bölge müdürlüğümüz  etüd çalışmalarına başlamış olup 2021 yılında yapılabilmesi için desteğinizi arz ederiz. 

Eğirdir belediyemiz bütçesi çok sıkıntılı olup İlçemiz İçme ve kullanma suyunun tamamını enerji ile temin etmekteyiz. DSİ Tarafından Belediyemizi tahsisi yapılan Bağıllı köyü yakınlarındaki Karacasu kaynağından ilçemize kadar DSİ tarafından  isale hattının yapılması halinde suyun cazibeli gelmesinden dolayı yıllık 2,000,000,00 Tl enerji tasarrufumuz olacaktır .desteğinizi arz ederiz.

Eğirdir gölünün temiz tutulması su Sirkilasyonunun artırılması amacıyla Eğirdir küçük ada Yeşilada arasına  120 metre köprü yapılmasına ihtiyacımız var Eğirdir gölü özel hükümleri mevzuatında  köprü yapılmasını öngörmüş ve mevzuat da karşılığı var DSİ tarafından mevcut köprünün yenilenmesi veya yeniden köprü yapılabilmesi için desteğinizi arz ederiz. 

Eğirdir ilçemizde 800 yıldır devam eden tarihi pınar pazarı panayırı ucuz ve taze et kesimi ile ön plandadır tarihi pınar pazarı misyonunun devam etmesi ve ilçemizle beraber Aksu, Sütçüler, Yenişarbademli ve Gelendost ilçelerimizle beraber 5 ilçenin birlikte ihtiyacına cevap verebilecek belediyemizce hazırlanan  kapalı hayvan pazarı ve mezbahane  projemize desteğinizi arz ederiz” 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.