Başkan Yılmaz Güven Tazeledi

Başkan Yılmaz Güven Tazeledi

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2021 16:08
Başkan Yılmaz Güven Tazeledi

Türk Tarım Orman – Sen 32 Nolu Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut Başkan Süleyman Hilmi Yılmaz güven tazeledi.

Isparta öğretmenevinde gerçekleştirilen kongreye Türk Tarım Orman Sen Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Öztürk, Türkiye Kamu Sen İl temsilcisi Ali Balaban, Türkiye Kamu Sen’e bağlı şube başkanları, MHP İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, MHP Merkez İlçe Başkanı, Ocak Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Türkiye Harp Malulü  Gaziler, Şehit, dul ve yetimler dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyeleri katıldı.

Kongrede konuşan Türk Tarım Orman Sen Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Öztürk, gerçekleştirilen kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi.

Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Süleyman Hilmi Yılmaz ise yaptığı konuşmasında, “Bayrak inmez, ezan dinmez, şehitler ölmez diyen, vefakar, cefakar Türk Tarım Orman Sen sevdalıları, hanımefendiler, beyefendiler, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sendikamızın 2. Olağan Genel Kurulu’na hoş geldiniz.

Öncelikle şubemizin kuruluş aşamasında emeği geçen yeni yönetimde görev almayacak olan yönetim kurulu üyelerimiz Murat Haytan, Hasan Kabalak ve Abdulkadir Yağcı’ya bugüne kadar yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Memleketimiz için en güzel duygularla 29 yıl önce çıktığımız bu yolda 2. Olağan Genel kurulumuzu da şanla, şerefle, alnımızın akıyla gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.

Kuruluşundan bugüne kadar vermiş olduğu, hak ve demokrasi mücadelesiyle, Türkiye’de ve dünyada saygın bir yer edinen Federasyon ve Konfederasyonumuzun kurucularını, sendikamızın başkanlarını, yöneticilerini ve mücadelemize ses., sesimize nefes veren bütün üyelerimizi saygıyla anıyorum.

Sevgili yol arkadaşlarım, kardeşlerim; sizler, yıllarca durmak bilmeden çaba sarf ettiniz. İlkelerimizden taviz vermeden, her türlü fitneye karşı destanlaşan bir mücadele örneği gösterdiniz. Türlü olumsuzluklarda kararlılığınızı yitirmeden yola devam ettiniz, fırtınalara karşı yıkılmadan dimdik durdunuz. ‘Biz yalnızca Allah’ın gazabından korkar, yalnız O’nun rahmetini umarız’ diyen gönül erlerisiniz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

GERÇEK SENDİKACILIK YAPIYORUZ

Göreve 15 ay önce başladıklarını ve pandemiye rağmen güzel çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Bizler yönetim olarak 15 ay önce sizlerin teveccühü ile seçilerek göreve başladık. 15 ay boyunca birlikte sendikacılık adına dünyayı etkisine alan pandemiye rağmen güzel çalışmalarımız oldu. Yaptıklarımızla, yapamadıklarımızla sizden aldığımız emaneti, sizin adınıza divana teslim etmiş bulunuyoruz. 

Burada haksızlığa boyun eğmeyip, zulme rıza göstermeyip, ailemizde yer alan ve bizim yol arkadaşımız olan üyelerimizi de unutamamak gerekir. ‘Selam olsun haksızlığa boyun eğmeyen Türk Tarım Orman Sen’liye’ diyor, hepsine teşekkür ediyorum.

Biz kimsenin arkasına saklanmadan, Allah’tan başka kimseden medet ummadan, kimseden de korkmadan üyelerimizi ve memurları toplu sözleşme masasında satmadan, memurları kimsenin kirli hesaplarına yem yapmadan, Türk milletinden başka hiç kimseye bağlanmadan gerçek sendikacılık yapıyoruz.

Ufacık bir menfaat uğrana, milyonlarca memurun hizmetine göz yumanlar, unutmasınlar ki ‘haksızlık karşısında rıza gösterip boyun eğenler, muhakkak ki haklarıyla beraber, şeref ve onurlarını da kaybedeler’ dedi.

HER ZAMAN DOĞRUDAN YANA OLMAYA ÖZEN GÖSTERDİK

Yılmaz konuşmasının devamda, “Türk Tarım Orman Sen olarak, her zaman doğruları yapmaya, doğrudan yana taraf olmaya azami önem gösterdik. ‘Sen doğru dur eğri belasını bulur’ gerçeğinden hareketle, inandığımız doğrulardan hiçbir zaman hiçbir şey karşılığında ve hiç kimseye karşı taviz vermedik.

Türk Tarım Orman Sen’in ortaya koyduğu sendikal mücadele ile adam gibi sendikacılığın adresi olmasının yanı sıra büyük Müslüman Türk milletinin his ve düşüncelerine tercüman olmuştur.  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası ve Türk Milleti’nin yararı söz konusu olduğunda, sağımıza solumuza ‘Kim var?’ diye bakmadan ‘biz varız’ diye güzümüz kapalı göğsümüzü siper ettik. Türk Tarım Orman Sen’in mili ve manevi duruşunu, siyasal ve sosyal koşulların rüzgarları değil, töremiz ve inancımızdan beslenerek, hücrelerimizin her zerresine kök salmış olan ilkeler tayip etmektedir. Dün ne dediysek bugün de aynı iddianın ardındayız. Doğu’da ne söylediysek Batı’da da noktası ve virgülüne kadar aynı kelamın sahibiyiz. ‘Bizim ilkemiz, önce ülkemiz’ diyerek çıktığımız yolda siyasi saik ve talimatlar doğrultusunda değil, uğruna canımızı dahi feda edeceğimiz inandıklarımız gereğinde devletimiz ve milletimizin yanında saf tuttuk.

Türk Tarım Orman Sen’in bu tarihi ve milli yolculuğuna omuz veren, sendikamızı Türk memur sendikacılığın yol başçısı kılan sendikamızın Genel Başkanına, Genel Başkan Yardımcılarına, Şube Başkanlarına, İl Başkanlarına, İşyeri Temsilcilerine,  İlçe Temsilcilerine ve gücümüzün kaynağı olan bütün üyelerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.