Başkan’ı Dolandırdılar

Yaptığı açıklamalarla Isparta’da tarım sektörünün çizgisini belirleyen ve zaman zaman üreticilerin karşılıksız çek ve senetlerle mağdur edildiğini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, 2 tane karşılıksız senetle dolandırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2013 23:31
Başkan’ı Dolandırdılar

Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, senet kurbanı oldu. Ürettiği ürünlerini bir tüccara veren Kutlu’nun, hizmet karşılığı aldığı senetler karşılıksız çıktı. Zararının fazla büyük olmadığını belirten Bayram Kutlu, ‘Benim zararım fazla yok ama iyi niyetli üreticilerimizi de dolandırıyorlar” dedi.

4 MİLLETVEKİLİNE ÇAĞRI YAPTI
Türkiye’de kendisi gibi milyonlarca vatandaşın çek ve senet mağduru olduğunu belirten Başkan Kutlu, Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Ali Haydar Öner ve Nevzat Korkmaz’a çağrı yaparak, çek ve senet kanununun değiştirilmesini istedi.

Başkan Kutlu: “Milletvekillerimiz çek ve senet kanununun düzenlenmesi için devreye girmeliler. Bir tüccar yada vatandaş verdiği senedi ödemedi mi hiçbir yaptırımı yok? Halkımız bunu tam anlamıyla bilmiyor. Lütfen bunun kanunu değişsin. Ağır yaptırımlar uygulansın. Benim mağduriyetim var. Neyse ki benim zararım fazla değil. Ancak Isparta’da geçimini tarımla sağlayan birçok aile var. Bunlarda aynı duruma düşürüyor” dedi.

KARŞILIKSIZ ÇIKIYOR
Başkan Kutlu, bazı elma tüccarlarının verdiği çek ve senetlerin karşılıksız çıktığını söyledi. Ispartalı çiftçinin en büyük gelir kaynağı olan elma üretiminde bazı sıkıntıların yaşandığı biliniyordu. Birçok zahmetle elma üterimi gerçekleştiren çiftçinin, başı bu seferde tüccarla belada. Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, ortaya attığı iddialarla birçok gerçeği gün yüzüne çıkarmaya kararlı.

Başkan Kutlu: “Isparta elması yurt içi tüketimi tüccara veriyor. Tüccarlar 50-60 kuruş gibi fiyatlardan alıyor. Tüccara verilmesinin sebebi depo paralarının külfetli olması onun için üreticiler ellerinde kalmaması için ucuza veriyorlar. Tüccarlarda bu durumu fırsat bilerek, elma üreticilerini zor durumda bırakıyor ve alıyor. Bazı tüccarların çek ve senetler sahte çıkıyor, bu durumda üretici mağdur oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.