Batı Akdeniz Kalkınma Ajansın'dan Brifing

BAKA’dan brifing! BAKA, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetim kurulu üyeleri ile 53 meslek komitesi üyelerini, mali destek programı, hangi kapsamda projelerine destek verileceği, ne gibi projeler yapabilecekleri, hangi miktarda ve hangi konularda

Yayınlanma:
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansın'dan Brifing

BAKA, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetim kurulu üyeleri ile 53 meslek komitesi üyelerini, mali destek programı, hangi kapsamda projelerine destek verileceği, ne gibi projeler yapabilecekleri, hangi miktarda ve hangi konularda nasıl yararlanabileceklerine ilişkin bilgilendirdi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Proje Birim Başkanı Sinan Mesuter’in bilgi verdiği toplantıda, sektörlerin sorun ve çözüm önerileri de ele alındı.

ATSO ile BAKA’nın Antalya Havalimanı girişindeki IC Hotels Airport’taki ortak toplantısının açılış konuşmasında ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ‘odanın mutfağı’ olarak nitelendirdiği meslek komitelerinden gelen öneriler ve taleplerin çalışmalara ışık tuttuğunu vurguladı.

Budak, bir türlü çıkarılamayan Büyük Mağazalar Kanunu’nun da küçük esnafı bitirme noktasına geldiğini kaydetti. İşsizliğin diğer bir tehlike olduğuna dikkat çeken Budak, işadamlarından ‘BECERİ 10 Projesi’ne sahip çıkmalarını istedi.

Toplantıya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreteri Tuncay Engin, Proje Birim Başkanı Sinan Mesuter ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek katıldı.

Genel Sekreter Tuncay Engin, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın çalışmaları, hedefleri ve yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Antalya, Burdur ve Isparta’yı kapsayan BAKA’nın mali desteğin yanısıra asli pozisyonun yatırımcıya destek sağlamak, bölgeyi uluslararası düzeyde de tanıtmak, yatırımın tanıtımı, bölgeye istihdam oluşturacak yerli ve yabancı yatırımcıların çekilmesi, proje karşılığı yatırımcılara destek sağlanması, yatırımcılara her konuda profesyonel düzeyde danışmanlık yapılması, yatırımcıların kamu kurumlarında karşılaştığı iş ve işlemlerinin takibi gibi görevleri olduğunu belirten Engin, soru-cevap bölümünde her türlü soruyu cevaplayacaklarını, Kalkınma Ajansı olarak eleştirileri, görüşleri, her türlü öneriyi almak istediklerini belirtti.

Isparta, Burdur ve Antalya yatırım destek ofislerinin yoğun çalıştığını belirten Genel Sekreter Tuncay Engin, Nisan ayında Körfez ülkelerinden çok sayıda işadamının bölgeye gelerek yatırım olanaklarını inceleyeceğini, ikili görüşmeler yapacaklarını ve bu ziyareti çok önemsediklerini bildirdi.

BAKA’nın Valilikler, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcilerinden oluşan güçlü bir yönetim yapısı olduğunu hatırlatan Engin, bu yapının bazı bürokratik engelleri ortadan kaldırmada etkili olduğunu, özellikle yeni yatırım yapacak işadamları için koordinasyon sağlamada önemli bir görev üstlendiklerini belirtti.

Engin, “Bir yatırım için 14 kurumadan izin almak gerekiyor. Çoğu zaman bürokratik engellemeler veya gecikmeler nedeniyle işadamlarımız yatırımdan vazgeçebiliyor. Biz bu konuda koordinasyon görevi görüyoruz. Engelleri aşmamız gerekiyor” dedi.

BAKA Proje Birim Başkanı Sinan Mesuter de, katılımcıları 2010-2013 TR-61 Bölge Planı, Mali Destek Programı ile ilgili bilgilendirdi ve gelen soruları cevaplandırdı. Sektörel sorunlar ve çözüm önerilerinin ardından dilek ve temenniler bölümüyle toplantı tamamlandı. Toplantının sonunda ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Osman Budak, Genel Sekreter Tuncay Engin'e plaket takdim ederek, BAKA'nın çalışmalarında başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.